10 fakta om amerikanere og vaksiner mot koronavirus (2024)

10 fakta om amerikanere og vaksiner mot koronavirus (1)

Dekoronaviruspandemihar hevdetmer enn 670 000 livi USA fra og med 20. september, og spredningen av de svært overførbaredelta varianthar lagt ny press på den føderale regjeringens innsats for å vaksinere alle amerikanere mot viruset. Etter hvert som drivkraften for å inokulere flere mennesker fortsetter, er her 10 fakta om amerikanere og COVID-19-vaksiner, basert på enaugust Pew Research Center-undersøkelseav mer enn 10 000 amerikanske voksne.

Hvordan vi gjorde dette

Pew Research Center publiserte denne analysen for å undersøke hvordan COVID-19-vaksinasjonsmønstrene i USA er forskjellige etter demografiske, religiøse og politiske faktorer, og for å vurdere bredere offentlige holdninger til nøkkelspørsmål knyttet til koronavirusvaksiner. Funnene i denne analysen er hovedsakelig basert på en undersøkelse av 10 348 amerikanske voksne, utført fra 23. til 29. august 2021.

Alle som deltok i undersøkelsen er medlemmer av Pew Research Centers American Trends Panel (ATP), et nettbasert undersøkelsespanel som rekrutteres gjennom nasjonalt tilfeldig utvalg av boligadresser. På denne måten har nesten alle amerikanske voksne en sjanse til å velge. Undersøkelsen er vektet for å være representativ for den voksne befolkningen i USA etter kjønn, rase, etnisitet, partitilhørighet, utdanning og andre kategorier. Les mer om ATP-enemetodikk. Her erspørsmål stilti augustundersøkelsen, sammen med svar, og densmetodikk.

Rundt tre fjerdedeler av amerikanske voksne (73%) sa i august at de hadde mottatt minst én dose av en covid-19-vaksine, med det store flertallet i denne gruppen som sa at de var fullvaksinert.Undersøkelsens funn stemmer godt overens medadministrative datafra Centers of Disease Control and Prevention, som i begynnelsen av september viste at tre fjerdedeler av voksne hadde fått minst én vaksinedose. Undersøkelser hargenerelt tett på linjemed CDCs vaksinasjonsdata.

Det er langt mer sannsynlig at demokrater enn republikanere har mottatt minst én COVID-19-vaksinedose, selv om flertallet i begge grupper sier at de har gjort det.Blant demokrater og uavhengige som lener seg til det demokratiske partiet, sa 86% at de var i det minste delvis vaksinert fra august, sammenlignet med seks av ti republikanere og slankere fra GOP. Med tanke på ideologi så vel som partitilhørighet sa ni av ti selvskrevne liberale demokrater at de hadde mottatt minst én dose, sammenlignet med 83 % av konservative eller moderate demokrater, 63 % av moderate eller liberale republikanere og 58 % av konservative Republikanere.

Hos begge parter er det mer sannsynlig at eldre og de med høyere utdanning har fått minst én dose.Fra august sa 86 % av amerikanerne i alderen 65 og eldre at de var i det minste delvis vaksinert, sammenlignet med 73 % av de i alderen 50 til 64, 69 % av de 30 til 49 og 66 % av de 18 til 29. Eldre amerikanere var blandtførste grupperfor å bli kvalifisert for covid-19-vaksiner på grunn avøkt risiko for alvorlig sykdomde møter fra viruset.

Amerikanere med mer formell skolegang er også mer sannsynlig å bli vaksinert. Rundt ni av ti av de med en høyere grad eller mer (89 %) sa at de hadde fått minst én dose innen august, sammenlignet med mindre andeler av de med en bachelorgrad (81 %), noe høyskoleutdanning (69 % ) eller vitnemål fra videregående skole eller mindre (66 %).

Disse mønstrene vises i begge partikoalisjonene. Blant republikanere, for eksempel, sa 80 % av de 65 år og eldre at de hadde fått minst én dose innen august – langt høyere enn andelen yngre republikanere som hadde gjort det.

I motsetning til tidligere i pandemien, er det omtrent like sannsynlig at svarte og hvite voksne sier at de har blitt vaksinert.Rundt sju av ti svarte og hvite amerikanere (henholdsvis 70 % og 72 %) sa at de hadde mottatt minst én vaksinedose i august. Tidligere i utbruddet svarte voksnevar mindre sannsynligeenn hvite voksne å si at de planla å få en covid-19-vaksine eller allerede hadde gjort det.

Andre store rase- og etniske grupper rapporterte også om høye vaksinasjonsrater i augustundersøkelsen. Omtrent tre fjerdedeler av latinamerikanske voksne (76 %) sa at de var i det minste delvis vaksinert, det samme gjorde 94 % av asiatiske voksne. Det er imidlertid viktig å merke seg at asiatiske voksne ble undersøkt kun på engelsk oger ikke nødvendigvis representativtav alle asiatiske amerikanere.

Vaksinasjonsmønstre varierer betydelig mellom store amerikanske religiøse grupper.Rundt åtte av ti katolske voksne (82 %) sa at de var i det minste delvis vaksinert i august – et tall som inkluderte 86 % av latinamerikanske katolikker og 79 % av hvite katolikker. Blant protestanter sa 73 % av hvite ikke-evangeliske og 70 % av de som er svarte at de hadde fått minst doser, men andelen var betydelig lavere blant hvite evangeliske protestanter (57 %).

Når det gjelder religiøst ikke-tilknyttede amerikanere, sa tre fjerdedeler at de var i det minste delvis vaksinert i august. Men det var forskjeller innen denne gruppen også: Ni-av-ti ateister sa at de hadde fått minst én dose, sammenlignet med noe mindre andeler av agnostikere (84 %) og de som beskriver religionen deres som "ingenting spesielt" (69 % ).

Vaksinasjonsstatus er sterkt knyttet til tillit til vaksineforsknings- og utviklingsprosessen.Rundt ni av ti voksne som var minst delvis vaksinert i august (91 %) sa at de hadde stor eller rimelig grad av tillit til vaksine-FoU-prosessen, sammenlignet med bare 21 % av de som ikke var vaksinert. Bare 3 % av uvaksinerte voksne sa at de hadde enmyeav tillit til vaksine FoU-prosessen.

Amerikanere som ikke er inokulert mot COVID-19 uttrykker en rekke bekymringer om vaksinene.Undersøkelsen i august spurte amerikanere om ulike utsagn om COVID-19-vaksiner beskriver dem veldig godt, noe godt, ikke for godt eller ikke i det hele tatt. Minst åtte av ti uvaksinerte voksne sa at følgende utsagn beskriver dem veldig eller noe godt: "Det er for mye press på amerikanere for å få en COVID-19-vaksine" (88 %); "Vi vet egentlig ikke ennå om det er alvorlige helserisikoer fra covid-19-vaksiner" (81 %); og "Offentlige helsemyndigheter forteller oss ikke alt de vet om covid-19-vaksiner" (80 %). Syv av ti uvaksinerte voksne sa også at følgende uttalelse beskriver dem veldig eller noe godt: "Det er vanskelig å forstå all informasjonen om COVID-19-vaksiner."

Undersøkelsen ba også amerikanere om deres reaksjoner på å endre folkehelseveiledningen rundt noen aspekter av pandemien, inkludert informasjon om hvordan viruset sprer seg og hvor effektive masker er for å begrense spredningen. Tre fjerdedeler eller flere av uvaksinerte amerikanere uttrykte negative reaksjoner på den endrede veiledningen, for eksempel ved å si at den fikk dem til å lure på om offentlige helsemyndigheter holdt tilbake viktig informasjon (78%) og at det gjorde dem mindre trygge på anbefalinger fra offentlige helsemyndigheter. (75%).

De fleste vaksinerte amerikanere – men ikke alle – sier at de sannsynligvis ville fått en boostersprøyte hvis de ble anbefalt av offentlige helsemyndigheter.U.S. Food and Drug Administrationnylig godkjenten ekstra dose av en covid-19-vaksine for amerikanere med svekket immunforsvar, og booster-skudd kan være i arbeid for enbredere strøkav publikum også. I august sa et stort flertall av vaksinerte voksne – utgjorde 62 % av alle voksne i USA – at de sannsynligvis ville få en vaksineforsterker hvis det ble anbefalt. Men et lite segment av vaksinerte voksne – som utgjør 10 % av alle voksne – sa at de sannsynligvis ville gjort detikkefå et boosterskudd.

Amerikanerne har blandede syn på vaksinekrav på offentlige steder.Flertallet sa i august at de foretrekker å kreve at voksne viser bevis for covid-19-vaksinasjon for å reise med fly (61 %), delta på offentlige høyskoler og universiteter personlig (57 %) og gå på en sportsbegivenhet eller konsert (56 %). Men publikum var jevnt fordelt over et slikt krav om å spise inne på en restaurant (50 % foretrakk det, 50 % var imot det), og litt mer sannsynlig å motsette seg enn å godta bevis på vaksinasjon for shopping i butikker og bedrifter (54 % vs. 45 %).

Amerikanernes syn på disse spørsmålene var nært knyttet til partitilhørighet: Flertallet av demokratene gikk inn for å kreve bevis for vaksinasjon i hver av disse fem settingene, mens flertallet av republikanerne var imot i alle fem tilfellene. Offentlige holdninger var også knyttet til vaksinasjonsstatus, med flertall av vaksinerte voksne som favoriserte bevis på vaksinasjon i alle fem miljøer og uvaksinerte voksne var overveldende imot.

Publikum var også delt over hvordan amerikanske bedrifter bør nærme seg vaksinasjoner. Rundt fire av ti voksne (39 %) sa at de fleste bedrifter burde kreve at ansatte får en covid-19-vaksine, mens 35 % sier at bedrifter bør oppmuntre, men ikke kreve det. En fjerdedel av voksne sa at bedrifter verken burde kreve eller oppmuntre til det. Også her ble synspunkter knyttet til partitilhørighet og vaksinasjonsstatus. Undersøkelsen ble utført før president Joe Biden kunngjorde at arbeidsgivere med mer enn 100 arbeidereville være nødvendigå få sine ansatte vaksinert eller testet ukentlig for COVID-19.

Få amerikanere vet at det er liten tilgang til COVID-19-vaksiner i utviklingsland – og få sier at det bør være en toppprioritet for USA å gi slike nasjoner et stort antall vaksiner.Bare rundt en fjerdedel av amerikanske voksne (26 %) sa riktig i august at svært få mennesker i utviklingsland har tilgang til vaksiner mot koronavirus.

På et eget spørsmål sa 26 % av voksne at det burde være en toppprioritet for USA å gi et stort antall covid-19-vaksiner til utviklingsland. Rundt halvparten (49 %) sa at det burde være en viktig prioritering, men ikke en toppprioritet, mens 23 % sa at det burde nedprioriteres eller at det ikke burde gjøres i det hele tatt. Det var mer enn tre ganger så sannsynlig at demokrater som republikanere sa at det burde være en toppprioritet for USA å gi et stort antall vaksiner til utviklingsland (39 % mot 11 %). Republikanerne var på sin side omtrent fire ganger så sannsynlige som demokratene til å si at det burde være lavere prioritet eller ikke skulle gjøres i det hele tatt (40 % mot 9 %).

Merk: Dette er en oppdatering av et innlegg som opprinnelig ble publisert 23. mars 2021. Her erspørsmål stilti augustundersøkelsen, sammen med svar, og densmetodikk.

Emner

HelsepolitikkVaksinerKoronavirus (covid-19)

10 fakta om amerikanere og vaksiner mot koronavirus (8)

Cary Funk er direktør for vitenskap og samfunnsforskning ved Pew Research Center.

INNLEGGBIOTWITTERE-POST

10 fakta om amerikanere og vaksiner mot koronavirus (9)

John Grumpy er assisterende direktør ved Pew Research Center.

INNLEGGBIOTWITTERE-POST

10 fakta om amerikanere og vaksiner mot koronavirus (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6263

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.