CDC Museum COVID-19 tidslinje (2023)

Minus

Relaterte sider

CDC Museum COVID-19 tidslinje (1)

Denne tidslinjen gir informasjon om utvalgte øyeblikk i COVID-19-pandemien i USA og rundt om i verden fra dens kjente opprinnelse til i dag.

Sent i 2019|Tidlig i 2020|Midten av 2020|Sent i 2020|Tidlig i 2021|Midten av 2021|Sent i 2021|Tidlig i 2022|Midten av 2022

Sent i 2019

 • Tidslinjeikon

  12. desember 2019

  En klynge pasienter i Hubei-provinsen i Kina, i byen Wuhan, begynner å oppleve symptomene på en atypisk lungebetennelseslignende sykdom som ikke reagerer godt på standardbehandlinger.

 • Tidslinjeikon

  31. desember 2019

  Verdens helseorganisasjons (WHO) landskontor i Kina er informert om flere tilfeller av en lungebetennelse av ukjent etiologi (årsak) med symptomer som kortpustethet og feber som oppstår i Wuhan, Kina. Alle innledende tilfeller ser ut til å være knyttet til Huanan Seafood Wholesale Market.

Tidlig i 2020

 • Tidslinjeikon

  1. januar 2020

  Huanan Seafood Wholesale Market i Wuhan er stengt på grunn av bekymringer i Kina for en reprise av SARS-utbruddet (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus eller SARS-CoV-1) i 2002–2004.

 • Tidslinjeikon

  2. januar 2020

  WHO aktiverer sin Incident Management Support Team (IMST) på tvers av alle tre organisasjonsnivåer: Landskontor, Regionalkontor og Hovedkvarter.

 • Tidslinjeikon

  3. januar 2020

  Kina informerer WHO om at de har identifisert over 40 tilfeller av lungebetennelse med ukjent etiologi.

 • Tidslinjeikon

  5. januar 2020

  CDCs nasjonale senter for immunisering og luftveissykdommer (NCIRD) aktiverer en respons på senternivå for å undersøke denne nye lungebetennelsen med ukjent etiologi.

  Den genetiske sekvensen for det atypiske lungebetennelsesviruset, Wuhan-Hu-1, sendes til Department of Zoonoses, National Institute of Communicable Disease Control and Prevention, Chinese Center for Disease Control and Prevention, i Beijing, Kina av Yong-Zhen Zhang fra Fudan University, Shanghai. Den komplette genetiske sekvensen til viruset forblir utilgjengelig for resten av verden ettersom viruset sprer seg.

 • Tidslinjeikon

  7. januar 2020

  Folkehelsetjenestemenn i Kina identifiserer et nytt koronavirus som årsak til utbruddet.

  CDC etablerer en hendelsesstyringsstruktur for å veilede deres respons på det nye koronaviruset ved å følge beredskapsplanen for utvikling av tester og håndtering av tilfeller laget for Midtøsten Respiratory Syndrome Coronavirus (MERS-CoV).

 • Tidslinjeikon

  10. januar 2020

  WHO begynner å bruke uttrykket "2019 Novel Coronavirus" eller "2019-nCoV" for å referere til sykdom som forårsaker utbruddet i Wuhan, Kina.

  CDC publiserer informasjon om 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV)-utbruddet forårsaket av SARS CoV-2-viruset på sin nettside.

  Edward C. Holmes fra University of Sydney, Australia legger ut på nettet at den virale genomsekvensen til den ukjente lungebetennelsen som forårsaket utbruddet i Wuhan har blitt lastet opp til GenBank som "Wuhan-Hu-1" (MN908947) og vil bli utgitt snart. Han gjør det på vegne av Yong-Zhen Zhang fra Fudan University, Shanghai i samarbeid med Shanghai School of Public Health, Central Hospital of Wuhan, Huazhong University of Science and Technology, Wuhan Center for Disease Control and Prevention, National Institute for smittsom sykdomskontroll og forebygging, kinesisk senter for sykdomskontroll og University of Sydney. Timer senere publiserer Holmes og Zhang sekvensen.

 • Tidslinjeikon

  11. januar 2020

  WHO tvitrer at de har mottatt de genetiske sekvensene til det nye koronaviruset fra Kina og forventer at informasjonen snart vil bli offentlig tilgjengelig.

  CDC oppdaterer sitt Travel Health Notice-system (THN) for personer som reiser til Wuhan, Kina til nivå 1 eller "øver vanlige forholdsregler."

  Kina rapporterer det første dødsfallet fra det nye koronaviruset og publiserer et utkast til genomet av det nyoppdagede koronaviruset som mistenkes for å forårsake utbruddet. Innen 12. januar 2020 har fire andre genomer blitt lastet opp til viralsekvensdatabasen kuratert av Global Initiative on Sharing All Influenza Data (GISAID).

 • Tidslinjeikon

  13. januar 2020

  Thailands folkehelsedepartementet bekrefter det første laboratoriebekreftede tilfellet av SARS-CoV-2-viruset utenfor Kina.

 • Tidslinjeikon

  14. januar 2020

  WHO finner bevis på mulig overføring fra menneske til menneske av SARS-CoV-2-viruset, men WHO-forskere sier at overføring fra menneske til menneske ikke er overraskende gitt vår kunnskap om respiratoriske patogener.

 • Tidslinjeikon

  15. januar 2020

  Det japanske helse-, arbeids- og velferdsdepartementet rapporterer et ekstra laboratoriebekreftet tilfelle av SARS-CoV-2-viruset utenfor Kina.

 • Tidslinjeikon

  17. januar 2020

  CDC begynner å screene passasjerer for symptomer på 2019 Novel Coronavirus på direkte- og forbindelsesflyvninger fra Wuhan, Kina til San Francisco, California, New York City, New York og Los Angeles, California, og planlegger å utvide screeningen til andre større flyplasser i USA.

 • Tidslinjeikon

  19. januar 2020

  På verdensbasis er det rapportert 282 laboratoriebekreftede tilfeller av 2019 Novel Coronavirus i fire land: Kina (278 tilfeller), Thailand (2 tilfeller), Japan (1 tilfelle) og Republikken Korea (1 tilfelle).

 • Tidslinjeikon

  20. januar 2020

  CDC rapporterer det første laboratoriebekreftede tilfellet av 2019 Novel Coronavirus i USA fra prøver tatt 18. januar i delstaten Washington og samme dag aktiverer Emergency Operations Center (EOC) for å svare på det nye utbruddet.

 • Tidslinjeikon

  21. januar 2020

  CDC-artistene Alissa Eckert og Dan Higgins skaper "en identitet" for SARS-CoV-2-viruset ved å designe det røde og hvite virusbildet.

  Kinesiske myndigheter bekrefter at overføring fra menneske til menneske driver spredningen av SARS-CoV-2-viruset i Kina.

 • Tidslinjeikon

  22. januar 2020

  WHOs International Health Regulation Emergency Committee møtes og bestemmer seg for ikke å erklære 2019 Novel Coronavirus en Public Health Emergency of International Concern (PHEIC). I stedet beslutter komiteen å overvåke situasjonen og samles på nytt om 10 dager for å revurdere.

 • Tidslinjeikon

  23. januar 2020

  Wuhan, Kina – en by med 11 millioner mennesker – er satt under låsing på grunn av det nye koronavirusutbruddet i 2019.

 • Tidslinjeikon

  24. januar 2020

  CDC bekrefter en reiserelatert infeksjon av SARS-CoV-2-viruset i Illinois, noe som bringer det totale antallet tilfeller i USA til to.

 • Tidslinjeikon

  26. januar 2020

  CDC bekrefter ytterligere reiserelaterte infeksjoner av SARS-CoV-2-viruset i Arizona og California, noe som bringer det totale antallet tilfeller i USA til fem.

 • Tidslinjeikon

  27. januar 2020

  U.S. Food and Drug Administration (FDA) kunngjør at de vil ta "kritiske tiltak for å fremme utviklingen av nye medisinske mottiltak for koronavirus" med tverretatlige partnere, inkludert CDC.

 • Tidslinjeikon

  28. januar 2020

  CDC utsteder en Nivå 3 reisehelsemelding – råder reisende til å unngå alle ikke-nødvendige reiser til Kina på grunn av det nye koronavirusutbruddet i 2019.

  Den amerikanske regjeringen flytter amerikanske statsborgere fra Wuhan, Kina tilbake til USA på grunn av 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV).

 • Tidslinjeikon

  29. januar 2020

  Et team av CDC medisinske offiserer møter flyet som frakter de hjemvendte amerikanske statsborgerne fra Wuhan, Kina ved March Air Reserve Base i California for å screene passasjerene for symptomer på SARS-CoV-2-viruset.

 • Tidslinjeikon

  30. januar 2020

  CDC bekrefter at SARS-CoV-2-viruset nå har spredt seg mellom to personer i Illinois uten noen historie om nylige reiser. Dette er det første registrerte tilfellet av spredning fra person til person av 2019 Novel Coronavirus i USA og bringer det totale antallet tilfeller opp til syv.

 • Tidslinjeikon

  31. januar 2020

  CDC utsteder 14-dagers føderale karanteneordrer til alle 195 amerikanske statsborgere som ble repatriert tilbake til USA 29. januar 2020 fra Wuhan, Kina.

  WHOs beredskapskomité for internasjonale helseforskrifter samles tidlig for å erklære det nye koronavirusutbruddet i 2019 som en folkehelsenødsituasjon av internasjonal bekymring (PHEIC).

  Sekretæren for Department of Health and Human Services (HHS), Alex Azar, erklærer 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV)-utbruddet som en folkehelsesituasjon.

 • Tidslinjeikon

  3. februar 2020

  Department of Homeland Security (DHS) pålegger alle flyreiser fra Kina og alle passasjerer som har reist til Kina i løpet av de siste 14 dagene å bli rutet gjennom en av elleve flyplasser i USA for forbedrede screeningprosedyrer og mulig karantene. Amerikanske statsborgere som har vært i Hubei-provinsen innen 14 dager etter hjemkomsten er underlagt inntil 14 dagers obligatorisk karantene; amerikanske statsborgere som har vært i andre områder av fastlands-Kina innen 14 dager etter hjemkomsten er underlagt 14 dagers selvtillit. -karantene med helseovervåking, og utenlandske statsborgere (annet enn nærmeste familie til amerikanske statsborgere, fastboende og flybesetning) som har reist i Kina (unntatt Hong Kong og Macau) innen 14 dager etter ankomst, vil bli nektet innreise til USA

  CDC sender inn en nødbruksautorisasjon (EUA) til FDA for å fremskynde godkjenning for en CDC-utviklet diagnostisk test av SARS-CoV-2.

 • Tidslinjeikon

  4. februar 2020

  FDA godkjenner EUA for det CDC-utviklede diagnostiske testsettet for SARS-CoV-2.

 • Tidslinjeikon

  5. februar 2020

  CDC begynner å sende laboratorietestsettet sitt for å oppdage SARS-CoV-2-viruset, "CDC 2019-nCoV Real Time RT-PCR," til utvalgte nasjonale og internasjonale laboratorier.

  CDC medisinske offiserteam møter flere fly som frakter passasjerer fra Wuhan, Kina ved Travis Air Force Base i Sacramento, CA, Marine Corps Air Station Miramar i San Diego, CA, Lackland Air Force Base i San Antonio, TX, og Eppley Airfield i Omaha, NE for å screene passasjerene for symptomene på 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV). Alle passasjerer er plassert under obligatoriske 14-dagers karantenebestillinger.

 • Tidslinjeikon

  8. februar 2020

  Noen av de første CDC-testsettene for å oppdage SARS-CoV-2-viruset ankommer et folkehelselaboratorium øst på Manhattan, New York City, N.Y. Laboratoriet rapporterer at testene gir "upålitelige resultater."

 • Tidslinjeikon

  10. februar 2020

  Verdensomspennende dødsfall fra det nye koronaviruset i 2019 når 1013. SARS-CoV-2-viruset har nå drept flere mennesker enn utbruddet av alvorlig akutt respiratorisk syndrom (SARS-CoV-1), som krevde 774 liv globalt fra november 2002 til juli 2003.

 • Tidslinjeikon

  11. februar 2020

  WHO kunngjør det offisielle navnet på sykdommen som forårsaker det nye koronavirusutbruddet i 2019: "COVID-19." Det nye navnet på denne sykdommen er en forkortet versjon av "Coronavirus Disease 2019."

 • Tidslinjeikon

  13. februar 2020

  CDC bekrefter det 15. tilfellet av COVID-19 i USA.

 • Tidslinjeikon

  18. februar 2020

  På grunn av den høye saksmengden og antallet asymptomatiske individer som tester positivt for COVID-19, blir alle passasjerer og mannskap på cruiseskipet Diamond Princess satt i karantene utenfor kysten av Japan, under reiserestriksjoner og forhindret fra å returnere til USA for minst 14 dager etter at de har forlatt Diamantprinsessen.

 • Tidslinjeikon

  23. februar 2020

  Ettersom Italia blir et globalt covid-19-hotspot, utsteder den italienske regjeringen lovdekret nr. 6, som inneholder hastetiltak for å begrense og håndtere den epidemiologiske nødsituasjonen forårsaket av covid-19, og effektivt låse landet ned.

 • Tidslinjeikon

  25. februar 2020

  CDCs Dr. Nancy Messonnier, hendelsesansvarlig for COVID-19-responsen, holder en telebriefing og forbereder nasjonen til å forvente avbøtende tiltak for å inneholde SARS-CoV-2-viruset i USA, som kan omfatte skolestengninger, nedleggelser på arbeidsplassen og kansellering av store sammenkomster og offentlige arrangementer, og sier at «forstyrrelsen i hverdagen kan være alvorlig».

 • Tidslinjeikon

  28. februar 2020

  CDC rapporterer ytterligere fire presumptive positive tilfeller av COVID-19 i California, Oregon og Washington: ett tilfelle er sannsynligvis reiserelatert, men tre skyldes sannsynligvis spredning av SARS-CoV-2-viruset i USA.

 • Tidslinjeikon

  29. februar 2020

  CDC oppdaterer sine kriterier for å veilede evaluering og testing av pasienter under utredning (PUI) for COVID-19 til alle pasienter med en alvorlig luftveissykdom selv i fravær av reisehistorie til berørte områder eller kjent eksponering for en annen sak for å forberede seg på mulig utbredt person -til-person overføring.

  FDA kunngjør en "ny policy ... for visse laboratorier som utvikler og begynner å bruke validert COVID-19-diagnostikk før FDA har fullført gjennomgangen av deres forespørsler om nødbruksautorisasjon (EUA), som lar laboratorier lage tester for å håndtere testmangel i USA.

  CDC og Washington Department of Public Health rapporterer det første dødsfallet hos en person med laboratoriebekreftet COVID-19 i USA. Pasienten var en mann i 50-årene som ble innlagt på sykehus med en lungebetennelse av ukjent årsak og senere døde av sin sykdom.

 • Tidslinjeikon

  1. mars 2020

  CDC oppretter et sykehusinnleggelsesovervåkingsnettverk for SARS-CoV-2-viruset kalt "COVID-NET" for å spore antall og frekvenser av COVID-19-sykehusinnleggelser ved å modifisere eksisterende respiratoriske virusovervåkingsnettverk som overvåker for sykehusinnleggelser assosiert med influensa og respiratorisk syncytialvirus ( RSV).

 • Tidslinjeikon

  3. mars 2020

  CDC rapporterer 60 tilfeller av COVID-19 over Arizona, California, Florida, Georgia, Illinois, Massachusetts, New Hampshire, New York, Oregon, Rhode Island, Washington og Wisconsin. Av de 60 covid-19-infeksjonene som er oppdaget, er 21 reiserelaterte, 11 er fra person-til-person-spredning, og 27 er ukjente.

 • Tidslinjeikon

  6. mars 2020

  Cruiseskipet Grand Princess er strandet utenfor California-kysten etter at tjenestemenn får vite at en California-mann som hadde reist på skipet i forrige måned fikk COIVID-19 og døde. California Air National Guard slipper en begrenset forsyning av testsett med helikopter; mer enn 3500 mennesker er ombord på skipet, men bare 46 kan testes og 21 (for det meste besetningsmedlemmer) tester positivt.

 • Tidslinjeikon

  11. mars 2020

  Etter mer enn 118 000 tilfeller i 114 land og 4 291 dødsfall erklærer WHO COVID-19 som en pandemi.

 • Tidslinjeikon

  12. mars 2020

  FDA krever ikke lenger at CDC utfører bekreftende tester for en positiv COVID-19-diagnose.

 • Tidslinjeikon

  13. mars 2020

  Trump-administrasjonen erklærer en landsomfattende nødsituasjon og utsteder et ekstra reiseforbud for ikke-amerikanske statsborgere som reiser fra 26 europeiske land på grunn av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  14. mars 2020

  CDC utsteder en "no seil-ordre" for alle cruiseskip - og ber dem om å stoppe aktiviteten i alle farvann som USA har jurisdiksjon over.

 • Tidslinjeikon

  15. mars 2020

  Stater begynner å implementere nedstengninger for å forhindre spredning av COVID-19. Det offentlige skolesystemet i New York City – det største skolesystemet i USA, med 1,1 millioner elever – stenges, mens Ohio krever at restauranter og barer stenges.

 • Tidslinjeikon

  16. mars 2020

  CDC lanserer «Clara-Bot», en COVID-19-symptomkontroll, på nettsiden sin.

  Nye og gamle retningslinjer begynner å sirkulere blant statlige helseavdelinger for hvem som får kritisk behandling i tilfelle respiratormangel: Massachusetts og Pennsylvania bruker et poengsystem som prioriterer pasienter etter sannsynlighet for å dra nytte av intensivbehandling, mens New Yorks 2015-plan er avhengig av "eksklusjonskriterier" - en liste over medisinske tilstander som vil gjøre en pasient utilgjengelig, som traumatisk hjerneskade, alvorlige brannskader eller hjertestans. Alabamas eksklusjonskriterieliste, utgitt i 2010 og siden fjernet fra publisering, inkluderte både "alvorlig eller dyp mental retardasjon" og "moderat til alvorlig demens."

 • Tidslinjeikon

  17. mars 2020

  Moderna Therapeutics starter de første menneskelige forsøkene med en vaksine for å beskytte mot COVID-19 ved et forskningsanlegg i Seattle, Washington.

  University of Minnesota lanserer en klinisk studie som tester hydroksyklorokin, et FDA-godkjent medikament for forebygging og behandling av malaria, for behandling av COVID-19.

  Centers for Medicare & Medicaid (CMS) utvider midlertidig telehelsefordeler, slik at mottakere kan motta et bredere spekter av helsetjenester fra legene sine uten å måtte reise til et helseinstitusjon.

 • Tidslinjeikon

  19. mars 2020

  CDC ber friske mennesker donere blod hvis de er i stand midt i en nasjonal mangel på blod under COVID-19-pandemien.

  California-guvernør Gavin Newsom utsteder en statsdekkende hjemmeværende ordre for å bremse spredningen av COVID-19 og instruerer innbyggerne om å bare forlate hjemmene sine når det er nødvendig og stenge ned alle unntatt viktige virksomheter.

 • Tidslinjeikon

  27. mars 2020

  Trump-administrasjonen signerer loven om hjelp, nødhjelp og økonomisk sikkerhet (CARES) for Coronavirus. Loven inkluderer finansiering for 1200 dollar per voksen (med utvidede betalinger for familier med barn), utvidede arbeidsledighetstrygder, tilgivelige småbedriftslån, lån til store industrier og selskaper, og utvidet finansiering til statlige og lokale myndigheter som svar på den økonomiske krisen forårsaket av COVID-19.

  Apple, i samarbeid med HHS, CDC og Det hvite hus Coronavirus Task Force, gir ut en app med et COVID-19 symptom og eksponeringsspørreskjema som forteller folk hvordan de kan isolere og overvåke symptomer og gir anbefalinger om testing og når de skal kontakte en medisinsk leverandør hvis de tror de har fått eller har blitt utsatt for SARS-CoV-2-viruset.

 • Tidslinjeikon

  28. mars 2020

  For å forhindre spredning av COVID-19, utvider Det hvite hus alle tiltak for sosial distansering til ut april 2020.

  FDA utsteder en EUA for å tillate at hydroksyklorokinsulfat og klorokinfosfatprodukter legges til Strategic National Stockpile for behandling av COVID-19.

  CDC distribuerer et Health Alert Network (HAN) som advarer mot bruk av klorokinfosfat uten anbefaling fra lege eller apotek etter at en person er blitt alvorlig syk og en andre dør av inntak av ikke-farmasøytisk klorokinfosfat (en kjemisk akvariumbruk som er kommersielt tilgjengelig for kjøp i butikker eller på nett) for å forebygge eller behandle COVID-19.

  CDC utsteder et innenlands reiseråd for New York, New Jersey og Connecticut på grunn av høy overføring av COVID-19 i disse statene, og oppfordrer innbyggere til å avstå fra alle ikke-nødvendige innenlandsreiser i minst 14 dager, med øyeblikkelig virkning.

 • Tidslinjeikon

  31. mars 2020

  På en pressebriefing i Det hvite hus kunngjør Dr. Anthony Fauci og Dr. Deborah Brix at det forventes mellom 100 000 og 240 000 dødsfall i USA – selv om sosial distansering og folkehelsetiltak er perfekt vedtatt.

  DeJournal of the American Medical Association Ophthalmologyrapporterer at COVID-19 kan overføres gjennom øyet. En av de første advarslene om fremveksten av SARS-CoV-2-viruset kom sent i 2019 fra en kinesisk øyelege som behandlet pasienter i Wuhan, Li Wenliang, MD, som døde i en alder av 34 av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  3. april 2020

  På en pressekonferanse i Det hvite hus kunngjør CDC nye retningslinjer for bruk av maske og anbefaler at alle mennesker bruker en maske når de er utenfor hjemmet.

  CDC advarer publikum om telefonsvindel og phishing-angrep som ser ut til å stamme fra CDC og ber om donasjoner fra enkeltpersoner. Dette er bedrageri fra myndighetene - føderale byråer ber ikke om donasjoner fra publikum.

 • Tidslinjeikon

  23. april 2020

  Ved å bruke midler fra Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security (CARES) Act, kunngjør CDC 631 millioner dollar for å finansiere og utvide den eksisterende epidemiologi- og laboratoriekapasiteten for forebygging og kontroll av nye infeksjonssykdommer (ELC), slik at statlige helseavdelinger kan utvide sine kapasitet for testing, kontaktsporing og inneslutning av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  4. april 2020

  CDC lanserer en ny ukentlig SARS-CoV-2 virusovervåkingsrapport kalt "COVIDView" som oppsummerer ukentlige data om COVID-19 sykehusinnleggelser, dødsfall og testing.

  Mer enn 1 million tilfeller av COVID-19 hadde blitt bekreftet over hele verden, en mer enn ti ganger økning på mindre enn en måned.

 • Tidslinjeikon

  6. april 2020

  Hundrevis av leger og borgerrettighetsgrupper oppfordrer CDC og den amerikanske regjeringen til å frigi rase- og etnisitetsdata om COVID-19-sakstall for å avsløre virusets sanne innvirkning på fargede samfunn.

 • Tidslinjeikon

  7. april 2020

  Data fra Chicago Department of Public Health rapportert av Chicago Tribune viser at til tross for at de er rundt 30 % av den totale befolkningen, står svarte for 68 % av de covid-19-relaterte dødsfallene i Chicago og dør av covid-19 med en hastighet nesten seks ganger større enn for hvite Chicagoans, som utgjør omtrent 33% av befolkningen og omtrent 14% av dødsfallene. Disse tallene belyser for mange raseforskjellene til COVID-19-pandemien i USA.

  HHS kunngjør 186 millioner dollar i tilleggsfinansiering til statlige og lokale jurisdiksjoner for COVID-19-responsen.

 • Tidslinjeikon

  8. april 2020

  HHS kunngjør første kontrakt for ventilatorproduksjon under forsvarsproduksjonsloven med General Motors.

 • Tidslinjeikon

  9. april 2020

  CDC endrer og utvider bestillingen uten seiling for alle cruiseskip.

 • Tidslinjeikon

  10. april 2020

  Med over 18 600 bekreftede dødsfall og mer enn 500 000 bekreftede tilfeller på under fire måneder, er USA landet med flest rapporterte COVID-19 tilfeller og dødsfall, og overgår Italia og Spania som et globalt hot-spot for viruset.

  Med 159 937 bekreftede tilfeller har staten New York nå flere rapporterte tilfeller av COVID-19 enn Spania (153 000), Italia (143 000) eller Kina (82 000). Midt i kritisk mangel på sykehussenger og respiratorer dukker det opp luftbilder av arbeidere i hazmat-drakter som begraver kister i massegraver på Hart Island utenfor Bronx, et område brukt i over 150 år av New York City-tjenestemenn som et massegravsted for de som ikke har noen neste. -pårørende eller som ikke har råd til begravelser.

 • Tidslinjeikon

  13. april 2020

  De fleste stater i USA rapporterer om utbredte tilfeller av COVID-19.

  På en pressebriefing i Det hvite hus kunngjør president Trump at USA vil slutte å bidra med finansiering til WHO, noe som ryster det globale folkehelsesamfunnet.

 • Tidslinjeikon

  16. april 2020

  Trump-administrasjonen utgir en plan som skisserer hvordan stater bør gjenåpne, og ber om at stater eller storbyområder oppfyller standarder som å redusere COVID-19-tilfeller eller dødsfall før de gjenåpner eller stopper avbøtende strategier (som nødvendig maskering), også kjent som "gating".

 • Tidslinjeikon

  20. april 2020

  Etter hvert som COVID-19-pandemien vokser, blir mangelen på personlig verneutstyr (PPE) som kjoler, øyeskjermer, masker og til og med kroppsvesker alvorlig – spesielt i New York

 • Tidslinjeikon

  22. april 2020

  Etter at to kjæledyrkatter i separate områder i delstaten New York testet positivt for SARS-CoV-2-viruset, anbefaler CDC at folk begrenser kjæledyrets interaksjoner med andre mennesker eller dyr utenfor husholdningen for å forhindre spredning av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  24. april 2020

  Georgia, Alaska og Oklahoma begynner å delvis gjenåpne statene sine til tross for bekymringer fra helseeksperter som sa at det var for tidlig å gjenåpne.

 • Tidslinjeikon

  26. april 2020

  Klinikere i USA og Storbritannia rapporterer om klynger av barn og unge som trenger innleggelse på intensivavdelinger (ICUs) med en multisystembetennelsestilstand som kan føre til multiorgansvikt – lik Kawasakis sykdom og toksisk sjokksyndrom. Denne tilstanden vil bli kjent som Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C), en alvorlig inflammatorisk tilstand som påvirker barn med nåværende eller nylige COVID-19-infeksjoner.

 • Tidslinjeikon

  28. april 2020

  Meningsmålinger viser at mange mennesker i USA, spesielt de som er under 30 år eller tjener mindre enn $40 000 per år, planlegger å utsette medisinsk behandling på grunn av kostnadene ved behandling på grunn av mangel på forsikring eller underforsikret, noe som potensielt kan føre til videre spredning av covid-19, underrapportering av tilfelletall og overflødige dødsfall fra covid-19 og andre sykdommer som kan forebygges.

 • Tidslinjeikon

  30. april 2020

  Trump-administrasjonen lanserer Operation Warp Speed, et initiativ for å produsere en vaksine mot SARS-CoV-2-viruset så raskt som mulig. Virksomheten finansierer utviklingen av seks lovende vaksinekandidater mens de fortsatt er i den kliniske utprøvingsfasen, inkludert Pfizer-BioNTech og Moderna mRNA-vaksinene.

  Siden midten av mars 2020 har mer enn 26,5 millioner mennesker i USA søkt om arbeidsledighet, noe som har økt antallet mennesker uten helseforsikring midt i en pandemi.

Midten av 2020

 • Tidslinjeikon

  1. mai 2020

  FDA utsteder en nødbruksautorisasjon (EUA) for bruk av det antivirale legemidlet Remdesivir for behandling av mistenkt eller bekreftet COVID-19 hos personer som er innlagt på sykehus med alvorlig sykdom.

  CDC utvikler "PPE Burn Rate Calculator", en regnearkbasert modell laget for å hjelpe helseinstitusjoner med å planlegge og optimalisere bruken av personlig verneutstyr eller PPE for COVID-19-responsen og publiserer den i Apple- og Android App-butikker.

  CDC lanserer SARS-CoV-2 Sequencing for Public Health Emergency Response, Epidemiology and Surveillance (SPHERES), et nasjonalt nettverk for å gi sanntids genomiske sekvenseringsdata til folkehelseresponsteam som undersøker COVID-19-tilfeller, slik at de kan spore SARS -CoV-2-virus etter hvert som det utvikler seg.

  Mens noen land diskuterer gjenåpning, innkaller WHO den internasjonale helseforordningens nødkomité for tredje gang og erklærer at den globale COVID-19-pandemien fortsatt er en folkehelsenødsituasjon av internasjonal bekymring (PHEIC).

 • Tidslinjeikon

  8. mai 2020

  Associated Press rapporterer at topptjenestemenn i Det hvite hus blokkerte et CDC-dokument "Guidance for Implementing the Opening Up America Again Framework" som inkluderte detaljerte råd om hvordan man trygt kan gjenåpne landet.

  FDA godkjenner den første COVID-19-testen med mulighet for å bruke hjemmesamlede spyttprøver.

 • Tidslinjeikon

  9. mai 2020

  Arbeidsledigheten i USA er 14,7 prosent – ​​den høyeste siden den store depresjonen. Med 20,5 millioner mennesker uten arbeid, får gjestfrihets-, fritids- og helsevesenet de største slagene totalt sett, og påvirker essensielle arbeidere, folk med lavere inntekt og rase- og etniske minoritetsarbeidere uforholdsmessig.

 • Tidslinjeikon

  11. mai 2020

  President Trump holder en briefing i Rose Garden i Det hvite hus for å hevde at alle som ønsker å få en koronavirustest kan få en og oppfordrer virksomheter rundt om i landet til å gjenåpne. Han bruker ikke maske.

 • Tidslinjeikon

  12. mai 2020

  Dr. Anthony Fauci, direktøren for National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), vitner for det amerikanske senatet at eksperter tror flere mennesker har dødd av COVID-19 enn det som er offisielt rapportert, og advarer mot "gjenåpning" også raskt.

 • 15. mai 2020

  Nye estimater fra en studie fra University of Michigan reviderer overlevelsesraten for personer med COVID-19 som settes på respirator fra så lavt som 10 % – 12 % til mellom 25 % – 50 %.

  CDCs Chief Health Equity Officer slutter seg offisielt til CDCs COVID-19-respons. Dette er første gang i byråets historie at en seniorleder innen hendelsesstyringsstrukturen har som eneste formål å ta til orde for større helsemessig likeverd på tvers av en hel beredskapstjeneste.

  CDC distribuerer en advarsel til klinikere gjennom Health Alert Network som beskriver Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C), en alvorlig inflammatorisk tilstand som påvirker barn med nåværende eller nylige COVID-19-infeksjoner.

 • Tidslinjeikon

  18. mai 2020

  HHS tildeler stater, territorier og lokale jurisdiksjoner 11 milliarder dollar i ny finansiering for å støtte testing for COVID-19: CDC vil gi 10,25 milliarder dollar til stater, territorier og lokale jurisdiksjoner gjennom CDCs epidemiologi og laboratoriekapasitet for forebygging og kontroll av nye infeksjonssykdommer ( ELC) og Indian Health Service (IHS) vil gi 750 millioner dollar til IHS-, stamme- og urbane Indian Health-programmer for å utvide testkapasiteten.

  Navajo Nation har nå den høyeste COVID-19-infeksjonsraten per innbygger i USA.

 • Tidslinjeikon

  21. mai 2020

  AstraZeneca mottar mer enn 1 milliard dollar fra den amerikanske regjeringen i finansiering for utviklingen av AstraZeneca/Oxford University COVID-19-vaksinen, med de første dosene som skal ankomme i september 2020.

 • Tidslinjeikon

  22. mai 2020

  DeLancetpubliserer en stor studie som viser at COVID-19-pasienter som mottok anti-malaria-medisinen hydroksyklorokin dør i høyere hastigheter og opplever flere hjertekomplikasjoner enn covid-19-pasienter som ikke får stoffet. Denne studien vil snart bli trukket tilbake på grunn av misbruk av data, men flere andre studier har siden vist at hydroksyklorokin verken er skadelig eller gunstig i behandlingen av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  26. mai 2020

  Navajo-tjenestemenn implementerer en rekke avbøtende tiltak, inkludert utvidede helgesperringer, portforbud, ordrer om opphold hjemme, maskering og sjekkpunkter, ettersom yngre generasjoner av Navajo begynner å lansere grasrotkampanjer på sosiale medier som "Protect the Sacred" for å gi helseinformasjon og bidra til å forsvare deres folk og kulturarv fra COVID-19 – Navajoene blir en modell for å implementere en enhetlig pandemirespons.

 • Tidslinjeikon

  28. mai 2020

  Det registrerte dødstallet fra COVID-19 i USA overstiger 100 000.

 • Tidslinjeikon

  4. juni 2020

  HHS kunngjør ny veiledning for rapportering av laboratoriedato for COVID-19-testing for å inkludere demografiske data om rase, etnisitet, alder og kjønn.

  DeLancetogNew England Journal of Medicinetrekke tilbake de to publikasjonene som stoppet globale forsøk med antimalariamedisinen hydroksyklorokin for behandling av COVID-19 etter at undersøkelser fant inkonsistens i dataene.

 • Tidslinjeikon

  8. juni 2020

  Verdensbanken uttaler at COVID-19-pandemien vil kaste den globale økonomien inn i den verste resesjonen siden andre verdenskrig.

 • Tidslinjeikon

  10. juni 2020

  Antall bekreftede COVID-19-tilfeller i USA overstiger 2 millioner.

 • Tidslinjeikon

  13. juni 2020

  CDC gir ut konsoliderte retningslinjer for COVID-19-testing – inkludert for sykehjem, langtidspleiefasiliteter og arbeidsplasser med kritisk infrastruktur med høy tetthet, som matproduksjonsanlegg.

 • Tidslinjeikon

  15. juni 2020

  FDA opphever EUA som tillot at hydroksyklorokinsulfat og klorokinfosfatprodukter ble donert til Strategic National Stockpile for behandling av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  16. juni 2020

  HHS kunngjør at COVID-19-vaksiner vil bli gitt gratis til eldre voksne og andre grupper som opplever uforholdsmessige konsekvenser av COVID-19-pandemien.

 • Tidslinjeikon

  18. juni 2020

  WHO stanser forsøket med hydroksyklorokin etter at en stor, randomisert studie utført i Storbritannia fant at stoffet ikke hadde noen tilsynelatende effekt på dødeligheten ved behandling av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  22. juni 2020

  JournalenScience Translational Medicinelanserer en studie som antyder at så mange som 80 % av amerikanerne som søkte omsorg for influensalignende sykdommer i mars 2020 sannsynligvis var infisert med uoppdaget COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  24. juni 2020

  Tre uker etter at Black Lives Matter-protester brøt ut over hele landet i kjølvannet av dødsfallene til George Floyd og Breonna Taylor, fant data fra 300 av de største byene i USA ingen bevis for en økning i COVID-19 i ukene etter begynnelsen av protester - forskere fastslo at sosial distanseringsadferd økte etter hvert som folk prøvde å unngå protestene.

 • Tidslinjeikon

  25. juni 2020

  CDC utvider listen over personer med økt risiko for alvorlig COVID-19-sykdom ved å fjerne den spesifikke aldersterskelen, i stedet for å merke seg at risikoen øker med alderen. CDC inkluderer også personer som opplever kronisk nyresykdom, KOLS, fedme, alvorlige hjertesykdommer, sigdcellesykdom og type 2 diabetes, og de som er immunkompromittert fra solide organtransplantasjoner.

 • Tidslinjeikon

  29. juni 2020

  Til tross for at utviklingen og kliniske studier støttes av så mye som $6,5 milliarder i offentlige midler, setter Gilead Sciences prisen på Remdesivir, et antiviralt middel som brukes til å behandle COVID-19 som kan forkorte sykehusopphold og redusere behovet for mekanisk ventilasjon, kl. $3120 for ett typisk behandlingskur ($520 per hetteglass) for forsikrede pasienter i USA

 • Tidslinjeikon

  30. juni 2020

  Dr. Anthony Fauci advarer en senatskomité om at antallet nye COVID-19-tilfeller i USA snart kan stige fra 40 000 til 100 000 nye infeksjoner hver dag, sannsynligvis overveldende et allerede belastet helsevesen.

 • Tidslinjeikon

  6. juli 2020

  Mer enn 200 forskere signerer et åpent brev der de ber WHO oppdatere sine COVID-19-retningslinjer for å inkludere advarsler om luftbåren overføring.

 • Tidslinjeikon

  7. juli 2020

  Antall bekreftede COVID-19-tilfeller i USA overstiger 3 millioner.

  USA starter prosessen med å trekke seg fra WHO.

 • Tidslinjeikon

  9. juli 2020

  WHO kunngjør at SARS-CoV-2-viruset som forårsaker COVID-19 kan overføres gjennom luften og sannsynligvis spres av asymptomatiske individer.

 • Tidslinjeikon

  14. juli 2020

  CDC oppfordrer igjen alle mennesker til å bruke tøyansiktsmasker når de forlater hjemmene sine for å forhindre spredning av COVID-19, og kaller masker "et kritisk verktøy i kampen mot COVID-19."

  Florida, Texas, Oklahoma, Mississippi, North Carolina, South Carolina og Georgia har både den største prosentandelen av voksne som for øyeblikket ikke er forsikret og det høyeste antallet nye COVID-19-tilfeller.

 • Tidslinjeikon

  15. juli 2020

  Et mandat fra Trump-administrasjonen pålegger sykehus over hele landet å slutte å sende kritisk informasjon om COVID-19 sykehusinnleggelsesrater og tilgjengelig utstyr til CDC og i stedet rapportere disse dataene til et nytt system satt opp av HHS ved hjelp av en privat entreprenør, noe som vekker bekymring for politiseringen av offentligheten. helse, data og personvern.

 • Tidslinjeikon

  16. juli 2020

  Mange stater, inkludert California, Michigan og Indiana, utsetter gjenåpningsplaner ettersom antall tilfeller av COVID-19 stiger.

  USA rapporterer et rekordantall COVID-19-infeksjoner på en enkelt dag, med 75 600 nye tilfeller rapportert.

  CDC forlenger bestillingen uten seiling for alle cruiseskip til og med 30. september 2020.

 • Tidslinjeikon

  22. juli 2020

  Forsvarsdepartementet (DOD) og HHS inngår en avtale med Pfizer BioNTech for levering og distribusjon av 100 millioner doser av Pfizer BioNTech COVID-19-vaksinkandidaten i desember 2020, etter bekreftelse på at vaksinen er trygg og effektiv.

  Antistoffdata undersøkt av CDC viser at det var omtrent 10 ganger flere SARS-CoV-2-infeksjoner enn først rapportert i mars 2020 – mai 2020 (avhengig av regionen, var det 6 til 24 ganger flere tilfeller enn det som ble rapportert først).

 • Tidslinjeikon

  23. juli 2020

  CDC frigjør ressurser for skoleadministratorer, lærere, foreldre, foresatte og omsorgspersoner for å hjelpe med å bygge passende folkehelsestrategier for å bremse spredningen av COVID-19 i et skolemiljø.

 • Tidslinjeikon

  4. august 2020

  En studie finner at mer enn 50 % av alle mennesker som bor i landlige områder i USA, ikke har noen intensivavdelingssenger (bare 3 % av samfunnene med høyere inntekter hadde ingen ICU-senger). Høye forekomster av COVID-19-infeksjoner, kroniske helsetilstander, begrenset testing og utilstrekkelig tilgang til helsetjenester kan alle føre til betydelig COVID-19-dødelighet blant mennesker som bor i landlige samfunn.

 • Tidslinjeikon

  11. august 2020

  Trump-administrasjonen går med på å betale 1,5 milliarder dollar, eller 15 dollar per dose, til Moderna for 100 millioner doser covid-19-vaksine.

 • Tidslinjeikon

  12. august 2020

  Fedme viser seg å øke risikoen for dødelighet av COVID-19-sykdommen, spesielt blant menn og yngre mennesker – selv når de er isolert fra rasemessige, etniske eller sosioøkonomiske forskjeller.

 • Tidslinjeikon

  14. august 2020

  CDC rapporterer resultater fra en representativ panelundersøkelse om mental helse utført blant voksne over hele USA i juni 2020: 41 % av respondentene rapporterte sliter med mental helse og 11 % hadde seriøst vurdert selvmord nylig. Nødvendige arbeidere, ulønnede omsorgspersoner, unge voksne og rasemessige og etniske minoritetsgrupper ble funnet å ha høyere risiko for å oppleve psykiske helseproblemer, med 31 % av ubetalte omsorgspersoner som rapporterte å vurdere selvmord.

  CDC frigir data som indikerer at de fleste COVID-19-positive mennesker er smittsomme for andre i opptil 10 dager etter at symptomene først dukker opp, men at personer med alvorlig sykdom eller som er immunsvekket kan være smittsomme i opptil 20 dager.

 • Tidslinjeikon

  15. august 2020

  FDA utsteder en EUA til Yale School of Public Health for sin raske diagnostiske test for COVID-19 SalivaDirect. Testen bruker en ny og mer fleksibel metode for å inneholde og behandle spyttprøver ved testing for COVID-19, noe som lar laboratorier øke kapasiteten og effektiviteten i testingen.

 • Tidslinjeikon

  17. august 2020

  COVID-19 blir den tredje ledende dødsårsaken i USA. Dødsfall fra COVID-19 overstiger nå 1000 per dag og landsomfattende tilfeller overstiger 5,4 millioner.

 • Tidslinjeikon

  19. august 2020

  Etter at CDC-studier viser at amerikanske indianere og innfødte i Alaska er blant den rasemessige og etniske minoritetsgruppen med høyere risiko for alvorlige COVID-19-utfall, gir CDC mer enn 200 millioner dollar i COVID-19-finansiering til det indiske landet.

 • Tidslinjeikon

  22. august 2020

  En studie publisert avJournal of American Medical Associationstiller spørsmål ved de kliniske fordelene ved at det antivirale stoffet Remdesivir brukes til å behandle pasienter innlagt på sykehus med COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  23. august 2020

  FDA utsteder en EUA for bruk av rekonvalesent plasma (den flytende komponenten av blod som, når den tas fra noen som nylig har blitt frisk etter en infeksjon, kan inneholde antistoffer mot den sykdommen) for å behandle personer som er innlagt på sykehus med alvorlig COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  24. august 2020

  Det første dokumenterte tilfellet av COVID-19-reinfeksjon er bekreftet av University of Hong Kong.

 • Tidslinjeikon

  26. august 2020

  FDA utsteder en EUA for Abbotts BinaxNOW Covid-19 Test Kit – en rask antigentest som kan oppdage en COVID-19-infeksjon på 15 minutter ved å bruke samme teknologi som en influensatest.

 • Tidslinjeikon

  28. august 2020

  Det første dokumenterte tilfellet av COVID-19-reinfeksjon i USA er bekreftet av Nevada State Public Health Laboratory.

Sent i 2020

 • Tidslinjeikon

  1. september 2020

  USA og Kina avslår å bli med i COVID-19 Vaccine Global Access Facility, eller COVAX, et globalt program ledet av WHO som tar sikte på å utvikle og distribuere COVID-19-vaksiner over hele verden – mer enn 170 andre nasjoner melder seg på.

 • Tidslinjeikon

  3. september 2020

  DeJournal of American Medical Associationog WHO anbefaler nå bruk av steroider for behandling av alvorlig COVID-19-sykdom etter at flere studier har funnet at steroider som deksametason, hydrokortison og metylprednisolon – en gruppe billige og allment tilgjengelige legemidler som reduserer betennelse og immunrespons – kan redusere dødeligheten i alvorlige tilfeller av covid-19 med opptil 36 %.

 • Tidslinjeikon

  11. september 2020

  CDC frigir data i enMorbidity and Mortality Weekly Report (MMWR)viser at på grunn av bekymringer om COVID-19, hadde anslagsvis 41 % av amerikanske voksne forsinket eller unngått å søke medisinsk hjelp, inkludert akutthjelp eller akutthjelp. Ubetalte omsorgspersoner for voksne, personer med underliggende medisinske tilstander, svarte voksne, ikke-hvite latinamerikanske voksne, unge voksne og personer med funksjonshemninger er de mest berørte.

 • Tidslinjeikon

  14. september 2020

  CDC avslutter de symptombaserte COVID-19-screeningene av flyreisende fra Kina (inkludert Hong Kong og Macau), Iran, Schengen-området i Europa (26 europeiske land som offisielt har avskaffet all pass og alle andre typer grensekontroll på deres felles grenser), og Storbritannia, med henvisning til begrenset effektivitet på grunn av asymptomatisk spredning.

  Pfizer BioNTech utvider kliniske fase 3-studier av sin COVID-19-vaksine til 44 000 deltakere – øker prøvepopulasjonsmangfoldet til å inkludere ungdom så unge som 16 år og personer med kroniske, stabile HIV-, hepatitt C- eller hepatitt B-infeksjoner. Pfizer/BioNTech-vaksinen er en 2-skuddsserie gitt med 3 ukers mellomrom og må oppbevares ved en temperatur på –70 grader Celsius (eller –94 grader Fahrenheit).

 • Tidslinjeikon

  15. september 2020

  CDC frigir data iMMWRfra en studie som viser at personer som nylig testet positivt for SAR-CoV-2-viruset, hadde mer enn dobbelt så stor sannsynlighet for å nylig ha spist ute og mer enn fire ganger så sannsynlig å nylig ha besøkt en bar eller kafé.

  CDC gir ut en infografisk guide for å hjelpe skoler med å redusere COVID-19-overføringen på skolene.

 • Tidslinjeikon

  16. september 2020

  HHS kunngjør en plan for å gjøre COVID-19-vaksiner gratis i USA.

 • Tidslinjeikon

  21. september 2020

  Johnson & Johnson starter fase 3 kliniske studier av sin COVID-19-vaksine med 60 000 deltakere. J&J-vaksinen trenger ikke å fryses og kan kreve bare ett skudd.

 • Tidslinjeikon

  22. september 2020

  Det rapporterte dødstallet i USA fra COVID-19 overstiger 200 000.

 • Tidslinjeikon

  23. september 2020

  HHS og CDC tildeler stater, territorier og lokale jurisdiksjoner 200 millioner dollar fra loven om hjelp, nødhjelp og økonomisk sikkerhet (CARES) for Coronavirus i ny finansiering for å støtte distribusjon av vaksine for COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  28. september 2020

  Det rapporterte dødstallet fra COVID-19 når mer enn 1 million på verdensbasis – på bare 10 måneder.

 • Tidslinjeikon

  30. september 2020

  CDC utvider bestillingen uten seiling for alle cruiseskip til og med 31. oktober 2020.

 • Tidslinjeikon

  2. oktober 2020

  President Trump tester positivt for SARS CoV-2-viruset og blir behandlet ved Walter Reed National Military Medical Center med antivirale legemidler, inkludert Remdesivir.

 • Tidslinjeikon

  5. oktober 2020

  Flere ansatte i Det hvite hus, inkludert pressesekretæren, tester positivt for COVID-19.

  CDC oppdaterer sine retningslinjer for "Hvordan COVID-19 spres" for å anerkjenne potensialet for luftbåren spredning av COVID-19-viruset – selv når 6 fot sosial avstand opprettholdes hvis området er dårlig ventilert eller inngjerdet og aktiviteter som krever tung puste, som sang eller trening.

 • Tidslinjeikon

  6. oktober 2020

  Matusikkerhet i USA når 52 millioner mennesker på grunn av COVID-19-pandemien – 17 millioner flere mennesker enn pre-pandemien.

 • Tidslinjeikon

  7. oktober 2020

  New Zealand opphever restriksjonene og erklærer COVID-19 "slått" etter at en klynge på 179 tilfeller i Auckland (landets største utbrudd hittil) er fullstendig innesluttet.

 • Tidslinjeikon

  30. oktober 2020

  CDC kunngjør slutten på no-seil-ordren for cruiseskipselskaper, og erstatter den med en betinget seilordre som krever at selskaper oppfyller test- og sikkerhetskrav og tester disse reglene på simulerte reiser før cruise gjenopptas.

 • Tidslinjeikon

  4. november 2020

  En dag etter presidentvalget rapporterer USA 100 000 nye tilfeller av COVID-19 på 24 timer.

 • Tidslinjeikon

  9. november 2020

  FDA utsteder en EUA for Eli Lillys medikament Bamlanivimab, en monoklonal antistoffbehandling som etterligner immunsystemets respons på infeksjon med SARS-CoV-2 og ser ut til å beskytte pasienter med økt risiko mot en COVID-19-infeksjon som utvikler seg til mer alvorlige former for sykdom.

 • Tidslinjeikon

  11. november 2020

  JournalenNaturlanserer en studie som viser at de fleste COVID-19-tilfellene har sin opprinnelse i innendørs samlingslokaler - steder for tilbedelse, restauranter, treningssentre og dagligvarebutikker. Områder med lavere sosioøkonomisk status ble funnet å ha mye større risiko: mange innbyggere er essensielle arbeidere eller kan ikke jobbe hjemmefra, og offentlige rom i disse områdene har en tendens til å være knappere og tettere befolket. Studiens modell antydet at en tur til en dagligvarebutikk ville være omtrent dobbelt så risikabel i et nabolag med lavere inntekter som i et nabolag med høyere inntekter.

 • Tidslinjeikon

  13. november 2020

  To uker etter at store grupper samlet seg til Halloween-feiringen, øker antallet tilfeller av COVID-19 over hele USA.

 • Tidslinjeikon

  16. november 2020

  Modernas COVID-19-vaksine viser seg å være 95,4 % effektiv i den kliniske studien.

 • Tidslinjeikon

  17. november 2020

  Dr. Anthony Fauci diskuterer behovet for å forstå de "lange COVID"-symptomene som vedvarende tretthet, kortpustethet, muskelsmerter, sporadiske feber og konsentrasjonsproblemer, som så mange som en tredjedel av pasientene opplever i uker eller måneder etter å ha fått covid. -19.

 • Tidslinjeikon

  18. november 2020

  Pfizer-BioNTech sin COVID-19-vaksine er funnet å være 95 % effektiv i deres 44 000-personers prøve.

 • Tidslinjeikon

  20. november 2020

  Ettersom antall tilfeller av COVID-19 i USA stiger over 11 millioner, anbefaler CDC at amerikanere holder seg hjemme på Thanksgiving og unngår kontakt med alle mennesker som ikke har bodd i husstanden deres de siste 14 dagene.

 • Tidslinjeikon

  21. november 2020

  CDC reviderer Travel Health Notice-systemet for COVID-19; legge til et fjerde varslingsnivå (lavt, moderat, høyt og svært høyt) og anbefale at alle reisende tester 1-3 dager før og 3-5 dager etter alle internasjonale flyreiser i tillegg til å være hjemme i 7-14 dager etter reisen til unngå å overføre SARS-CoV-2-viruset.

 • Tidslinjeikon

  23. november 2020

  FDA gir en EUA for en COVID-19 antistoffbehandling produsert av Regeneron. I en klinisk utprøving med 800 personer reduserte stoffet virusnivåene betydelig i løpet av dager.

 • Tidslinjeikon

  3. desember 2020

  ACIP anbefaler at helsepersonell og eldre som bor i langtidspleieinstitusjoner tilbys vaksine først i de innledende fasene av COVID-19-vaksinasjonsprogrammet. CDC bemerker også at personer i alderen 70 år og eldre som bor i flergenerasjonshusholdninger bør prioriteres så snart flere vaksinedoser er tilgjengelige

 • Tidslinjeikon

  11. desember 2020

  FDA utsteder en EUA for Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen.

  ACIP anbefaler Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen for alle personer i alderen 16 år eller eldre for å forebygge COVID-19

 • Tidslinjeikon

  14. desember 2020

  Det registrerte dødstallet fra COVID-19 i USA overstiger 300 000.

  Sandra Lindsay, en sykepleier i New York, blir den første amerikaneren utenom kliniske studier som mottar en COVID-19-vaksine.

  Storbritannia kunngjør oppdagelsen av en ny og mer smittsom COVID-19-variant, B.1.1.7.

 • Tidslinjeikon

  17. desember 2020

  CDC registrerer det høyeste antallet overdosedødsfall noensinne i en 12-måneders periode som slutter i mai 2020 i USA – mer enn 81 000. Overdosedødsfall som involverer syntetiske opioider (hovedsakelig ulovlig produsert fentanyl) økte med 38 %, metamfetamin med 35 %, og kokain (sannsynligvis knyttet til sambruk eller kontaminering av kokain med ulovlig produsert fentanyl eller heroin) med 27 %.

 • Tidslinjeikon

  18. desember 2020

  FDA utsteder en EUA for Moderna COVID-19-vaksinen.

 • Tidslinjeikon

  19. desember 2020

  ACIP anbefaler Moderna COVID-19-vaksinen til personer i alderen 18 år eller eldre for å forebygge COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  22. desember 2020

  CDC gir ut en rapportMMWRskisserer ACIPs anbefalinger for "fasene" av COVID-19-vaksinasjonsallokering mens tilbudet fortsatt er begrenset i USA. Den foreslåtte modellen for effektiv og rettferdig vaksinasjonsdistribusjon: fase 1a - helsepersonell og beboere i langtidspleieinstitusjoner; fase 1b – viktige arbeidere og alle personer i alderen 75 år og eldre; fase 1c – alle personer i alderen 65–74 og alle personer i alderen 16–64 med en medisinsk tilstand som øker risikoen for alvorlig sykdom fra COVID-19; fase 2 – alle personer i alderen 16 år og eldre anbefales ikke allerede i fase 1.

 • Tidslinjeikon

  23. desember 2020

  Trump-administrasjonen kunngjør kjøp av 100 millioner ekstra doser av Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen.

 • Tidslinjeikon

  24. desember 2020

  Mer enn 1 million covid-19-vaksinedoser har blitt administrert i USA på bare 10 dager: helsepersonell og eldre voksne som bor i langtidspleieinstitusjoner er de første som blir vaksinert med mål om å vaksinere hver person så snart det er nok vaksine doser er tilgjengelige

 • Tidslinjeikon

  27. desember 2020

  Trump-administrasjonen signerer den andre COVID Relief Act i lov. Regningen inkluderer 900 milliarder dollar i finansiering for økte arbeidsledighetstrygd, bedriftslån, kjøp og distribusjon av COVID-19-vaksiner og testsett, og direkte kontantbetalinger på 600 dollar.

 • Tidslinjeikon

  28. desember 2020

  Bevis på en negativ COVID-19-test tatt innen 72 timer etter avreise er pålagt for alle utenlandske reisende som kommer inn i USA fra Storbritannia på grunn av den svært overførbare COVID-19 B.1.1.7/“Alpha”-varianten som sirkulerer i Storbritannia.

 • Tidslinjeikon

  29. desember 2020

  Det første tilfellet av COVID-19 B.1.1.7 / "Alpha"-varianten er oppdaget i USA av Colorado Department of Health.

 • Tidslinjeikon

  30. desember 2020

  Oxford University / AstraZeneca COVID-19-vaksinen er autorisert for nødbruk i Storbritannia. I løpet av en uke er 530 000 doser tilgjengelig for beboere i omsorgshjem, voksne i alderen 80 år og eldre og helsepersonell.

 • Tidslinjeikon

  31. desember 2020

  Ett års jubileum for det første rapporterte tilfellet av COVID-19 til WHO.

  2,8 millioner mennesker i USA har mottatt en COVID-19-vaksinedose – langt under nasjonens mål på 20 millioner.

Tidlig i 2021

 • Tidslinjeikon

  6. januar 2021

  HHS og CDC kunngjør planer om å gi 22 milliarder dollar i finansiering til stater, lokaliteter og territorier for å støtte utvidet COVID-19-testing og vaksinedistribusjon fra loven om Coronavirus Response and Relief Supplemental Appropriations Act.

 • Tidslinjeikon

  8. januar 2021

  Midt i vaksinemangel leter forskere ved Pfizer-BioNTech, Moderna og National Institutes of Health (NIH) etter måter å doble tilbudet for å forhindre fremtidig mangel.

 • Tidslinjeikon

  12. januar 2021

  CDC utvider det negative testkravet for COVID-19 til å omfatte alle flypassasjerer som kommer inn i USA. CDC fortsetter å anbefale at folk tester på nytt 3-5 dager etter ankomst og holder seg hjemme i 7 dager etter reisen for å bremse spredningen av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  18. januar 2021

  Det rapporterte dødstallet fra COVID-19 i USA overstiger 400 000.

 • Tidslinjeikon

  20. januar 2021

  Dr. Rochelle Walensky begynner sin periode som direktør for CDC med målet om raskt å akselerere COVID-19-testing, overvåking og vaksinering, samtidig som hun konfronterer folkehelseutfordringene som selvmord, rusforstyrrelser og overdose, kroniske sykdommer og bompenger utgjør. forårsaket av sosial og rasemessig urettferdighet og ulikhet.

  Første årsdagen for det første laboratoriebekreftede tilfellet av COVID-19 i USA fra prøver tatt i Snohomish County, Washington, og av CDC som aktiverer sitt nødhjelpssenter (EOC) for å svare på det nye koronaviruset.

 • Tidslinjeikon

  21. januar 2021

  Biden-administrasjonen kunngjør den nasjonale strategien for covid-19-responsen, en oversikt over 7 mål for å gjenopprette tillit, vaksinere, teste og behandle covid-19, samtidig som skoler, bedrifter og arbeidere beskyttes i tillegg til å fremme rettferdig helse og bygge landets beredskap for fremtidige pandemier, og kaller det "et krigstidsforetak."

  Biden-administrasjonen reverserer Trump-administrasjonens forsøk på å trekke seg fra WHO og slutter seg til COVID-19 Vaccine Global Access Facility "COVAX", et program som tar sikte på å vaksinere folk i lav- og mellominntektsland mot COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  22. januar 2021

  CDC frigir data iMMWRom den nye og mer overførbare COVID-19 B.1.1.7 / "Alpha"-varianten – nå oppdaget i mer enn 30 land og i 12 amerikanske stater. CDC anbefaler universell og økt etterlevelse av avbøtende strategier, som sosial distansering og maskering, og høyere vaksinasjonsdekning for å beskytte publikum.

 • Tidslinjeikon

  25. januar 2021

  Det første tilfellet av COVID-19 P.1 / "Gamma"-varianten, først identifisert av forskere i Brasil, er oppdaget i Minnesota.

 • Tidslinjeikon

  26. januar 2021

  Mer enn 23 millioner covid-19-vaksinedoser har blitt administrert i USA.

  Antall registrerte COVID-19-tilfeller over hele verden overstiger 100 millioner.

 • Tidslinjeikon

  28. januar 2021

  Det første tilfellet av COVID-19 B 1.351 / "Beta"-varianten, først identifisert av forskere i Sør-Afrika, er oppdaget i South Carolina.

 • Tidslinjeikon

  29. januar 2021

  CDC-direktør Dr. Rochelle Walensky signerer en forlengelse av utkastelsesmoratoriet til 31. mars 2021, i et forsøk på å bidra til å bremse spredningen av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  30. januar 2021

  Som en del av Biden-administrasjonens eksekutivordre om å fremme COVID-19-sikkerhet i innenlands og internasjonale reiser, krever CDC at ansiktsmasker skal bæres av alle reisende mens de er på offentlig transport og inne i transportknutepunkter for å forhindre spredning av COVID-19 med virkning fra 2. februar, 2021.

 • Tidslinjeikon

  1. februar 2021

  Biden-administrasjonen, med det amerikanske forsvarsdepartementet (DOD), HHS og CDC, inngår en avtale på 231,8 millioner dollar med det australske selskapet Ellume for å levere raske hjemme-covid-19-tester i USA, og forplikter seg til å sende 100 000 testsett pr. måned februar til juli.

 • Tidslinjeikon

  16. februar 2021

  Vaksinedistribusjon er forstyrret i flere stater, inkludert Texas, Missouri, Alabama og New Hampshire, på grunn av alvorlige vinterstormer.

 • Tidslinjeikon

  18. februar 2021

  Anslagsvis 2,5 millioner kvinner og 1,8 millioner menn har forlatt arbeidsstyrken siden starten av pandemien i USA.

 • Tidslinjeikon

  21. februar 2021

  Det registrerte dødstallet for COVID-19 i USA overstiger 500 000.

 • Tidslinjeikon

  27. februar 2021

  FDA godkjenner en nødbruksautorisasjon (EUA) for Johnson & Johnsons one-shot COVID-19-vaksine for alle mennesker i alderen 18 år og eldre.

 • Tidslinjeikon

  28. februar 2021

  ACIP anbefaler Johnson & Johnsons COVID-19-vaksine for alle mennesker i alderen 18 år og eldre.

 • Tidslinjeikon

  2. mars 2021

  Biden-administrasjonen pålegger alle stater å gjøre før-K-12-lærere, skoleansatte og barnepassere kvalifisert for COVID-19-vaksinasjoner og å prioritere denne gruppen i løpet av mars måned innenfor Federal Retail Pharmacy Program. Etter dette direktivet øker antallet stater hvor disse essensielle arbeiderne er kvalifisert for å bli vaksinert med mer enn 50 %.

 • Tidslinjeikon

  8. mars 2021

  CDC anbefaler at personer som er fullt vaksinert mot COVID-19 trygt kan samles med andre fullvaksinerte personer innendørs uten masker og uten sosial avstand.

 • Tidslinjeikon

  11. mars 2021

  Første årsdagen for WHOs erklæring av COVID-19 som en global pandemi.

  Biden-administrasjonen kunngjør planer for at alle voksne amerikanere skal være kvalifisert og i stand til å motta en covid-19-vaksine innen 1. mai 2021. De planlegger å gjøre covid-19-vaksiner tilgjengelige ved å levere vaksiner til 700 helsesentre i lokalsamfunn med lite ressurser, doble antall apoteker som tilbyr COVID-19-vaksiner og antall føderalt drevne massevaksinasjonssentre, utplassere mer enn 4000 aktive soldater for å støtte denne innsatsen, og ved å lansere "Finn et vaksinasjonsnettsted" og et 1-800-nummer.

  Biden-administrasjonen signerer den amerikanske redningsplanen på 1,9 billioner dollar som lov. Stimuleringsforslaget inkluderer finansiering for utvidede arbeidsledighetstrygd, utleiehjelp og covid-19-vaksinasjoner, samt utvidelse av barneskattefradraget i ett år og gi direkte kontantbetalinger på opptil $1400 per person.

  Biden-administrasjonen kunngjør en investering på 1,75 milliarder dollar i å utvide genomisk sekvensering til identitet og sporing av nye varianter og 50 milliarder dollar for å utvide nasjonens testmuligheter.

 • Tidslinjeikon

  13. mars 2021

  Mer enn 100 millioner covid-19-vaksinedoser har blitt administrert i USA.

 • Tidslinjeikon

  14. mars 2021

  Irland, Island, Danmark og Norge stanser distribusjonen av AstaZenecas COVID-19-vaksine ettersom EU undersøker om skuddet kan være knyttet til rapporter om blodpropp.

 • Tidslinjeikon

  17. mars 2021

  CDC kunngjør 2,25 milliarder dollar i utgifter over to år for å adressere COVID-19-relaterte helseforskjeller for mennesker som bor på landsbygda og rasemessige og etniske minoritetsgrupper.

 • Tidslinjeikon

  18. mars 2021

  USA kunngjør at de vil sende 4 millioner ubrukte doser av AstraZenecas COVID-19-vaksine fra sitt lager til Mexico og Canada.

  Etter at 13 europeiske land stanset distribusjonen av AstraZeneca COVID-19-vaksinen i påvente av gjennomgang, kunngjør European Medicines Agency (EMA) at de ikke fant noen bevis for at vaksinen forårsaker blodpropp, og selv om de ikke klarte å definitivt utelukke en sammenheng mellom sjeldne blodpropp-hendelser og vaksinen, AstraZeneca COVID-19-vaksinen anses fortsatt som trygg, er effektiv, og fordelene med denne vaksinen oppveier fortsatt risikoen.

 • Tidslinjeikon

  19. mars 2021

  CDC oppdaterer sin veiledning om sosial distansering i grunnskoler: de fleste grunnskoleelever kan trygt sosialt avstand fra minst 3 fot i stedet for 6 fot inne i klasserommet med universell maskering, men ungdomsskoleelever bør fortsatt holde minst 6 fot fra hverandre i lokalsamfunn der overføringsnivået er høyt.

 • Tidslinjeikon

  25. mars 2021

  CDC kunngjør 300 millioner dollar i finansiering for stater, lokaliteter, territorier, stammer og stammeorganisasjoner for samfunnshelsearbeidere (CHW) tjenester for å adressere: 1) forskjeller i tilgang til COVID-19-relaterte tjenester, som testing, kontaktsporing og immunisering ; 2) faktorer som øker risikoen for alvorlig COVID-19-sykdom, som kroniske sykdommer, røyking og graviditet; og 3) folkehelsebehov i samfunnet som har blitt forsterket av covid-19, som tilgang til helse og psykisk helsevern og matusikkerhet.

  CDC kunngjør en plan for å gi pasienter og ansatte ved dialyseklinikker enkel tilgang til COVID-19-vaksinasjoner på stedet. Personer med kronisk nyresykdom i dialyse som får COVID-19 har høyere risiko for alvorlige uheldige helseutfall – halvparten krever sykehusinnleggelse og 20 % – 30 % dør. I tillegg påvirker avansert stadium kronisk nyresykdom uforholdsmessig afroamerikanere, ikke-hvite latinamerikanere og amerikanske indianere og innfødte i Alaska. Til dags dato har bare 35 % av helsepersonell i amerikanske dialysesentre blitt vaksinert.

 • Tidslinjeikon

  29. mars 2021

  En CDC-studie finner at mRNA COVID-19-vaksiner, Pfizer-BioNTech og Moderna, er svært effektive til å forhindre infeksjon med SARS-CoV-2-viruset under virkelige forhold blant helsepersonell, førstegangspersonell og andre viktige arbeidere (grupper som er mer sannsynlig enn den generelle befolkningen for å bli eksponert for viruset på grunn av sitt yrke), noe som reduserer risikoen for infeksjon med 90 %.

  CDC-direktør Dr. Rochelle Walensky forlenger utkastelsesmoratoriet til 30. juni 2021, i et forsøk på å bremse spredningen av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  31. mars 2021

  CDC, i samarbeid med National Institutes of Health (NIH), lanserer samfunnets helsetestingsprogram kalt "Si ja! COVID-test" i Pitt County, North Carolina og Chattanooga/Hamilton County, Tennessee, og gir 160 000 innbyggere tilgang til gratis, hjemme-covid-19-tester som kan brukes opptil tre ganger i uken i en måned for å finne ut om det er hyppig selvtillit. -Tester kan redusere spredningen av covid-19 i samfunnet.

 • Tidslinjeikon

  2. april 2021

  CDC anbefaler at personer som er fullt vaksinert mot COVID-19 trygt kan reise med lavere risiko for seg selv.

 • Tidslinjeikon

  3. april 2021

  CDC kunngjør 3 milliarder dollar i tilleggsfinansiering for utvidede COVID-19-vaksinasjonsprogrammer.

 • Tidslinjeikon

  6. april 2021

  CDC anslår at nesten 80 % av førskolelærere, skoleansatte og barnepassarbeidere i USA har mottatt minst sitt første skudd med COVID-19-vaksine.

 • Tidslinjeikon

  8. april 2021

  CDC-direktør, Dr. Rochelle Walensky, gir ut en uttalelse om rasisme og helse midt i COVID-19-pandemien, og skriver: «Likevel var ulikhetene sett det siste året ikke et resultat av COVID-19. I stedet belyste pandemien ulikheter som har eksistert i generasjoner og avslørte for hele Amerika en kjent, men ofte uadressert, epidemi som påvirker folkehelsen: rasisme.»

 • Tidslinjeikon

  13. april 2021

  CDC og FDA gir en felles uttalelse som anbefaler å stoppe bruken av Johnson & Johnsons COVID-19-vaksine mens seks tilfeller av en sjelden og alvorlig blodpropp hos personer som mottok J&J COVID-19-vaksinen undersøkes.

 • Tidslinjeikon

  21. april 2021

  Mer enn 200 millioner covid-19-vaksinedoser har blitt administrert i USA.

 • Tidslinjeikon

  23. april 2021

  ACIP og FDA anbefaler fortsatt bruk av Johnson & Johnsons COVID-19-vaksine for alle mennesker i alderen 18 år og eldre i USA, etter en grundig sikkerhetsgjennomgang etter at bruken av vaksinen ble stoppet når 6 tilfeller av sjeldne og alvorlige blodtyper blodpropp ble rapportert.

 • Tidslinjeikon

  27. april 2021

  I mars 2021, ifølge data fra Census Bureau, 18 millioner voksne (16% av svarte voksne, 16% av latino voksne og 6% av hvite voksne) og opptil 8,8 millioner barn, over en femtedel av svarte og latinoer barn, levd i en husholdning uten nok mat en gang i løpet av de siste syv dagene.

 • Tidslinjeikon

  28. april 2021

  CDC finner at Pfizer-BioNTech og Moderna mRNA COVID-19-vaksinene reduserer risikoen for sykehusinnleggelse med SARS-CoV-2 hos personer i alderen 65 år og eldre med 94 %.

Midten av 2021

 • Tidslinjeikon

  10. mai 2021

  FDA utvider nødbruksgodkjenningen (EUA) for Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen til å omfatte alle ungdommer i alderen 12–15 år.

 • Tidslinjeikon

  12. mai 2021

  ACIP anbefaler Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen for alle ungdommer i alderen 12–15 år.

 • Tidslinjeikon

  14. mai 2021

  CDC finner at mRNA COVID-19-vaksiner, Pfizer-BioNTech og Moderna, reduserer risikoen for infeksjon med SARS-CoV-2-viruset med omtrent 94 %.

 • Tidslinjeikon

  17. mai 2021

  Anslagsvis 5,1 millioner kvinner forlot arbeidsstyrken da COVID-19 stengte skoler og barnevernsentre i 2020. I dag er 1,3 millioner ute av arbeidsstyrken og bare 56 % av kvinnene i USA jobber for lønn – den laveste prosentandelen siden 1986.

 • Tidslinjeikon

  1. juni 2021

  COVID-19 B.1.617.2 / "Delta"-varianten, først identifisert i India, blir den dominerende varianten i USA. Varianten starter en tredje bølge av infeksjoner i løpet av sommeren 2021.

 • Tidslinjeikon

  7. juni 2021

  CDC finner at Pfizer-BioNTech og Moderna mRNA COVID-19-vaksinene reduserer risikoen for infeksjon med SARS-CoV-2-viruset med 91 % og beskytter mot alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse dersom en gjennombruddsinfeksjon oppstår.

 • Tidslinjeikon

  11. juni 2021

  CDC frigir data iMMWRviser at mens de fleste COVID-19-assosierte sykehusinnleggelser forekommer hos eldre voksne, kan alvorlig sykdom som krever sykehusinnleggelse forekomme i alle aldersgrupper – inkludert ungdom i alderen 12–17 år.

 • Tidslinjeikon

  24. juni 2021

  CDC-direktør Dr. Rochelle Walensky forlenger utkastelsesmoratoriet til 31. juli 2021, i et forsøk på å bremse spredningen av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  30. juni 2021

  CDCs nasjonale program for tidlig deteksjon av bryst- og livmorhalskreft rapporterer at det totale antallet kreftscreeninger gikk ned med gjennomsnittlig 87 % for brystkreft og 84 % for livmorhalskreft i løpet av begynnelsen av 2020 på grunn av COVID-19-pandemien, noe som satte individer i fare for å bli forsinket. diagnoser og dårligere helseutfall. Tilgang til medisinsk behandling blant rasemessige og etniske minoritetsgrupper og personer med lavere inntekt gikk mest ned i denne perioden: brystkreftscreeningene gikk ned med 98 % blant amerikanske indianere og innfødte kvinner fra Alaska.

 • Tidslinjeikon

  6. juli 2021

  Amerikanske indianere og innfødte i Alaska hadde noen av de høyeste antallet sykehusinnleggelser og dødsfall i USA tidlig i pandemien, men vaksinasjonskampanjer for amerikanske indianere og innfødte fra Alaska lykkes: CDCs COVID-19-datasporer viser at indianere og innfødte fra Alaska har den høyeste Covid-19 vaksinasjonsrate for enhver rase eller etnisk gruppe i USA.

 • Tidslinjeikon

  9. juli 2021

  CDC og FDA gir ut en felles uttalelse som forsikrer publikum om at amerikanere som har blitt fullstendig vaksinert ikke trenger et booster-skudd på dette tidspunktet.

 • Tidslinjeikon

  16. juli 2021

  CDC utsteder et unntak for enslige ikke-statsborgere barn under tittel 42, ordren som suspenderer retten til å introdusere ikke-statsborgere personer i USA på grunn av den økte risikoen fra COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  20. juli 2021

  DeLancetrapporterer at mer enn 1,5 millioner barn over hele verden har mistet sin primære eller sekundære omsorgsperson på grunn av COVID-19-pandemien.

 • Tidslinjeikon

  27. juli 2021

  Midt i en Delta-variant-bølge gir CDC ut oppdaterte maskeringsveiledninger som anbefaler at alle i områder med betydelig eller høy overføring bærer en maske innendørs.

 • Tidslinjeikon

  30. juli 2021

  CDC frigir data iMMWRviser en økning i gjennombruddsinfeksjoner av covid-19 i Barnstable County, Massachusetts i juli 2021. De tidlige dataene som viser høy virusmengde hos personer infisert med Delta-varianten av covid-19 antyder en bekymring for at vaksinerte personer, i motsetning til andre varianter, infisert med Delta kan overføre viruset til andre. DetteMMWRblir den mest vilt sirkulerte rapporten i byråets historie.

 • Tidslinjeikon

  2. august 2021

  CDC utvider tittel 42, ordren som suspenderer retten til å introdusere ikke-statsborgere i USA ved landets sørlige og nordlige landegrenser, bortsett fra de enslige ikke-statsborgerbarn som omfattes av 16. juli 2021, på grunn av den økte risiko fra covid-19.

  CDC rapporterer at den indiske helsetjenesten (IHIS) har administrert 1 497 047 COVID-19-vaksinedoser - mer enn 70 000 skudd gitt daglig.

 • Tidslinjeikon

  3. august 2021

  Midt i en økende økning av Delta-varianten, signerer CDC-direktør Dr. Rochelle Walensky et utkastelsesmoratorium i områder med betydelig og høy overføring av COVID-19 i erkjennelse av at utkastelsesmoratorier, som karantene, isolasjon og sosial distansering, kan være effektive folkehelsetiltak tatt for å hindre spredning av en smittsom sykdom som COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  6. august 2021

  CDC frigir data iMMWRviser at uvaksinerte individer har mer enn dobbelt så stor sannsynlighet for å bli reinfisert med covid-19 enn de som ble fullstendig vaksinert etter å ha fått viruset – med andre ord gir covid-19-vaksiner sterkere beskyttelse enn naturlig immunitet alene

 • Tidslinjeikon

  11. august 2021

  CDC gir ut en uttalelse som forsikrer publikum om at COVID-19-vaksinasjon er trygt for gravide og ammende. CDC-studier har funnet at en infeksjon med COVID-19 under graviditet øker risikoen for å utvikle alvorlig sykdom fra COVID-19 og at det ikke er bevis for at noen vaksiner, inkludert COVID-19-vaksinene, forårsaker fertilitetsproblemer hos kvinner eller menn.

 • Tidslinjeikon

  13. august 2021

  ACIP anbefaler en ekstra dose covid-19-vaksine etter to-dose-vaksineserien for alle personer med moderat til alvorlig svekket immunsystem.

 • Tidslinjeikon

  18. august 2021

  CDC kunngjør et nytt senter, Center for Forecasting and Outbreak Analytics (CFA), som har som mål å forbedre nasjonens evne til å forutsi og modellere nye helsetrusler, inkludert pandemier som COVID-19, ved hjelp av dataanalyse.

  HHS, CDC og FDA gir ut en uttalelse som konkluderer med at booster-skudd av Pfizer-BioNTech, Moderna og Johnson & Johnson COVID-19-vaksinene vil være nødvendig for å beskytte mot alvorlig sykdom, sykehusinnleggelse og død i løpet av de kommende månedene.

 • Tidslinjeikon

  23. august 2021

  FDA godkjenner Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen fullt ut for alle mennesker i alderen 18 år og eldre. Full FDA-godkjenning forsterker ytterligere at Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen har vist seg å møte byråets høye standarder for sikkerhet, effektivitet og jevn kvalitet i produksjonen.

 • Tidslinjeikon

  30. august 2021

  ACIP anbefaler Pfizer-BioNTech sin COVID-19-vaksine for alle mennesker i alderen 16 år og eldre.

Sent i 2021

 • Tidslinjeikon

  1. september 2021

  CDC gir ut et digitalt verktøysett for personer med intellektuelle og utviklingshemmede (IDD) og deres omsorgspersoner for å navigere i COVID-19-pandemien, med kommunikasjonsressurser som videoer, historier, plakater og interaktive aktiviteter om å bli testet, vaksinert, maskering og sosial distansering . Til dags dato har CDC også gitt ut mer enn 40 videoer og 25 nettressurser på amerikansk tegnspråk (ASL) om COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  3. september 2021

  CDC kunngjør ytterligere 300 millioner dollar i finansiering for helsearbeidertjenester i samfunnet for å støtte forebygging og kontroll av COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  17. september 2021

  Biden-administrasjonen, som jobber gjennom CDC, investerer 2,1 milliarder dollar i midler til statlige, lokale og territorielle folkehelseavdelinger for å gi dem ressursene som trengs for å forhindre infeksjoner i helsevesenet, oppdage og inneholde smittsomme organismer, forbedre laboratoriekapasiteten og bekjempe infeksjonssykdommer trusler, inkludert COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  24. september 2021

  ACIP anbefaler Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaksineforsterkere for alle personer i alderen 65 år og eldre, beboere i langtidspleiemiljøer, personer i alderen 50–64 år med underliggende medisinske tilstander, og personer i alderen 18–49 år med underliggende medisinske tilstander og / eller som bor eller jobber i høyrisikomiljøer som skal gis minst 6 måneder etter sin primærvaksinasjonsserie.

  CDC gir ut tre studier iMMWRser på COVID-19-pandemiens effekt på utdanning. Til tross for skolestengninger i enkelte områder, har rundt 96 % av grunnskoleskolene holdt seg åpne for personlig læring, og skoler uten universelle innendørsmaske-mandater hadde mer enn tre ganger større sannsynlighet for å få covid-19-utbrudd enn skoler på grunnskolenivå som krevde universell maskering fra dag én.

 • Tidslinjeikon

  29. september 2021

  CDC utsteder et presserende helseråd for å øke COVID-19-vaksinasjonsraten blant personer som er gravide, ammer eller prøver å bli gravide. Mer enn 22 000 gravide har blitt innlagt på sykehus med COVID-19 og 161 er døde. COVID-19 hos gravide har en dobbelt risiko for innleggelse til intensivbehandling, en 70 % økt risiko for død og ugunstige graviditetsutfall som kan inkludere prematur fødsel, dødfødsel og innleggelse av en nyfødt på intensivavdelingen med COVID- 19

 • Tidslinjeikon

  6. oktober 2021

  WHO publiserer en klinisk kasusdefinisjon av "post COVID-19-tilstand" eller langvarig COVID. Symptomene på langvarig COVID inkluderer, men er ikke begrenset til, tretthet, kortpustethet og/eller kognitiv dysfunksjon som vedvarer i minst to måneder og påvirker hverdagen, tre måneder fra begynnelsen av en første COVID-19-infeksjon.

 • Tidslinjeikon

  7. oktober 2021

  Mer enn 140 000 barn i USA har mistet sin primære eller sekundære omsorgsperson på grunn av COVID-19-pandemien. Ett av 168 amerikanske indianere og innfødte barn i Alaska, 1 av 310 svarte barn, 1 av 412 ikke-hvite latinamerikanske barn, 1 av hver 612 asiatiske barn og 1 av hver 753 hvite barn har nå opplevd foreldreløshet eller død. omsorgspersoner.

  CDC legger til psykiske helsetilstander til listen over risikofaktorer knyttet til alvorlig sykdom fra COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  21. oktober 2021

  ACIP anbefaler Moderna eller Pfizer-BioNTech sine COVID-19-vaksineforsterkere for alle mennesker i alderen 65 år og eldre og alle personer i alderen 18 år og eldre som er innbyggere i langtidspleie, har underliggende medisinske tilstander og som bor eller jobber høyt. risikoinnstillinger som skal gis minst 6 måneder etter deres primærvaksinasjonsserie. ACIP anbefaler også booster-skudd for alle som mottok Johnson & Johnsons COVID-19-vaksine for mer enn to måneder siden.

 • Tidslinjeikon

  26. oktober 2021

  CDC kunngjør 26 millioner dollar i finansiering for CDCs nye Center for Forecasting and Outbreak Analytics (CFA).

 • Tidslinjeikon

  29. oktober 2021

  CDC frigir data iMMWRviser at uvaksinerte individer som nylig hadde blitt infisert med COVID-19 hadde omtrent 5 ganger større sannsynlighet for å bli re-infisert med SARS-CoV-2-viruset enn fullvaksinerte individer uten tidligere COVID-19-infeksjoner.

 • Tidslinjeikon

  2. november 2021

  ACIP anbefaler Pfizer-BioNTech pediatrisk COVID-19-vaksine for alle barn i alderen 5–11 år.

 • Tidslinjeikon

  3. november 2021

  På den sjette årlige One Health Day, en global kampanje som fremhever det sammenkoblede forholdet mellom mennesker, dyr og deres miljø, gir CDC en uttalelse om COVID-19-pandemien, og merker at mer enn 400 forskjellige dyr har blitt funnet å være infisert med COVID-19 og, som et zoonotisk virus, SARS-CoV-2 kan spre seg mellom mennesker og dyr.

 • Tidslinjeikon

  8. november 2021

  Alle ikke-borgere som reiser til USA vil nå bli pålagt å være fullstendig vaksinert og fremlegge bevis på vaksinasjonsstatus for å fly til USA. Alle reisende vil fortsatt være pålagt å vise en negativ COVID-19-test før avreise tatt nr. mer enn tre dager før de går ombord på flyene.

 • Tidslinjeikon

  10. november 2021

  CDC og WHO rapporterer at mer enn 22 millioner spedbarn gikk glipp av sin første dose av meslingevaksinen i 2020. Dette er den største globale økningen av uvaksinerte barn på to tiår og skyldes delvis forstyrrelsene covid-19-pandemien har hatt på helsehjelp og vaksinasjon

 • Tidslinjeikon

  19. november 2021

  Midt i bekymringene for en kommende Omicron-økning, styrker CDC sin anbefaling og oppfordrer til at alle i alderen 18 år og eldre som har mottatt en Johnson & Johnson, Pfizer-BioNTech eller Moderna COVID-19-vaksine bør få en booster etter at de er fullstendig vaksinert.

 • Tidslinjeikon

  26. november 2021

  WHO utpeker COVID-19 "Omicron"-varianten, først identifisert av forskere i Sør-Afrika, som en "variant av bekymring." Endringer i piggproteinet til Omicron-varianten av SARS-CoV-2-viruset bekymrer forskere over hele verden på grunn av potensialet for økt overførbarhet og redusert vaksinebeskyttelse.

 • Tidslinjeikon

  29. november 2021

  CDC anbefaler at alle i alderen 18 år og eldre som mottok en Johnson & Johnson COVID-19-vaksine bør få en booster-sprøyte 2 måneder etter sin første J&J-vaksine.

 • Tidslinjeikon

  1. desember 2021

  Det første tilfellet av Omicron-varianten i USA er oppdaget av California og San Francisco Departments of Public Health.

 • Tidslinjeikon

  2. desember 2021

  Et annet tilfelle av Omicron-varianten i USA er oppdaget av Minnesota og New York City Departments of Health.

 • Tidslinjeikon

  3. desember 2021

  FDA reviderer nødbrukstillatelsen (EUA) for Eli Lillys to monoklonale antistoffer, Bamlanivimab og Etesevimab, for å tillate at stoffene kan brukes sammen for behandling av mild til moderat COVID-19 hos alle pediatriske pasienter, inkludert nyfødte, som har en positiv COVID-19-test og har høy risiko for progresjon til alvorlig COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  6. desember 2021

  CDC introduserer en ny en-dags testpolicy som krever at internasjonale reisende viser en negativ COVID-19-test før avreise tatt 24 timer før de går ombord på flyene til USA.

 • Tidslinjeikon

  8. desember 2021

  FDA utsteder en EUA for AstraZenecas Evusheld, en behandling av to monoklonale antistoffer for pre-eksponeringsforebygging av COVID-19 hos voksne og barn i alderen 12 år og eldre som veier minst 88 pounds og har moderat til alvorlig svekket immunfunksjon eller en historie av alvorlige bivirkninger på covid-19-vaksiner.

 • Tidslinjeikon

  9. desember 2021

  CDC og FDA utvider COVID-19-boosteranbefalingene til å inkludere alle i alderen 16 år og eldre.

 • Tidslinjeikon

  15. desember 2021

  Det registrerte dødstallet fra COVID-19 overstiger 800 000 i USA. Én av 100 mennesker i alderen 65 år og eldre i USA har dødd.

 • Tidslinjeikon

  16. desember 2021

  ACIP oppdaterer sine anbefalinger for å uttrykke en klinisk preferanse for enkeltpersoner å motta, når det er mulig, en mRNA COVID-19-vaksine, Pfizer-BioNTech eller Moderna, fremfor Johnson & Johnsons COVID-19-vaksine.

 • Tidslinjeikon

  17. desember 2021

  CDC gir ut to rapporter iMMWRfremhever bruken av test-for-opphold-praksis for å holde elevene på skolen under COVID-19-pandemien.

 • Tidslinjeikon

  20. desember 2021

  CDC utgir data som anslår at Omicron-varianten er rundt 1,6 ganger mer overførbar enn Delta-varianten.

 • Tidslinjeikon

  22. desember 2021

  FDA autoriserer Pfizers antivirale pille Paxlovid for å behandle COVID-19 under en EUA for voksne og barn i alderen 12 år og eldre som veier minst 88 pund som tester positivt og har høy risiko for progresjon til alvorlig sykdom. Det er den første behandlingen for COVID-19 som tas oralt og kan brukes hjemme.

 • Tidslinjeikon

  23. desember 2021

  FDA autoriserer Mercks antivirale pille Molnupiravir til å behandle COVID-19 under en EUA for alle voksne og barn i alderen 18 år og eldre som tester positivt og har høy risiko for progresjon til alvorlig sykdom. Det er den andre behandlingen for COVID-19 som tas oralt og kan brukes hjemme, men til tross for forsyningsbekymringer er Paxlovid fortsatt den foretrukne orale antivirale behandlingen for COVID-19.

  CDC oppdaterer sine anbefalinger for isolasjons- og karanteneperioder for helsepersonell, og reduserer isolasjonstiden deres etter infeksjon med COVID-19. Asymptomatiske helsearbeidere kan nå gå tilbake på jobb etter 7 dager med en negativ test, og helsepersonell som har mottatt alle anbefalte covid-19-vaksinedoser, inkludert en booster, trenger ikke settes i karantene etter en høyrisikoeksponering.

 • Tidslinjeikon

  27. desember 2021

  CDC forkorter den anbefalte isolasjonsperioden for personer med COVID-19 til 5 dager, etterfulgt av 5 dager med maske rundt andre hvis de er asymptomatiske eller hvis symptomene deres går over (forbedring er definert som uten feber i 24 timer).

  CDC oppdaterer den anbefalte karanteneperioden for personer som er utsatt for noen med COVID-19 til å bære en maske rundt andre i 10 dager og bli testet på dag 5 hvis du har blitt boostet eller vaksinert i løpet av de siste 6 månedene. Hvis den eksponerte personen er uvaksinert, anbefaler CDC nå en karanteneperiode på 5 dager, etterfulgt av streng maskebruk i ytterligere 5 dager.

Tidlig i 2022

 • Tidslinjeikon

  1. januar 2022

  Mens Delta og Omicron spredte seg, registrerer delstaten New York sitt høyeste antall nye COVID-19-tilfeller på en enkelt dag siden pandemien begynte – med 114 082 nye bekreftede tilfeller.

 • Tidslinjeikon

  3. januar 2022

  USA rapporterer nesten 1 million nye COVID-19-infeksjoner – den høyeste daglige summen av noe land i verden. Antall innlagte covid-19-pasienter har økt med nesten 50 % på bare én uke.

  FDA endrer nødbruksgodkjenningen (EUA) for Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen for å tillate en enkelt boosterdose for alle individer i alderen 12–15 år; forkorter tidsperioden mellom fullføringen av primærvaksinasjonsserien av Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen og en boosterdose til minst fem måneder; og tillater en tredje primærseriedose for visse immunkompromitterte barn i alderen 5–11 år.

 • Tidslinjeikon

  4. januar 2022

  ACIP forkorter den anbefalte tiden mellom primærvaksinasjonsserien og en booster-sprøyte for Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen fra 6 måneder til 5 måneder.

  ACIP anbefaler at moderat eller alvorlig immunkompromitterte barn i alderen 5–11 år får en ekstra primærdose av Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen 28 dager etter deres andre skudd.

 • Tidslinjeikon

  5. januar 2022

  ACIP anbefaler at alle ungdommer i alderen 12–17 år får en booster-sprøyte 5 måneder etter deres første Pfizer-BioNTech-vaksinasjonsserie.

 • Tidslinjeikon

  7. januar 2022

  FDA endrer EUA for Moderna COVID-19-vaksinen for å forkorte tiden mellom den primære serien av vaksinen og en boosterdose fra minst 5 måneder til 6 måneder for personer i alderen 18 år og eldre. Samme dag støtter CDC FDAs anbefaling.

 • Tidslinjeikon

  11. januar 2022

  Biden-administrasjonen kjøper 600 000 doser av GSK og Vir Biotechnologys antistoffbehandling Sotrovimab, etter at stoffet ble funnet å være effektivt mot både Delta- og Omicron-variantene.

 • Tidslinjeikon

  14. januar 2022

  CDC oppdaterer retningslinjer for masker for å understreke passform, komfort og konsekvent slitasje.

  På én måned steg det daglige gjennomsnittet av nye COVID-19-infeksjoner rapportert i USA fra 119 215 til 805 062.

 • Tidslinjeikon

  17. januar 2022

  American Civil Liberties Union (ACLU) saksøker et fengsel i Arkansas på vegne av internerte som rapporterte covid-19-lignende symptomer og sier at de ubevisst ble gitt ivermectin og hydroksyklorokin, to medikamenter som CDC ikke anbefaler for behandling av covid-19.

 • Tidslinjeikon

  19. januar 2022

  For å hjelpe til med å møte etterspørselen etter testing under Omicron-bølgen, kjøper Biden-administrasjonen 1 milliard COVID-19-tester og oppretter en nettportal der folk kan bestille gratis hjemme-hurtige antigen COVID-19-tester gjennom U.S. Postal Service (USPS).

 • Tidslinjeikon

  20. januar 2022

  CDC frigir data i MMWR som viser at under Delta-bølgen ga både COVID-19-vaksinasjon og overlevelse av en tidligere infeksjon beskyttelse mot infeksjon og sykehusinnleggelse fra COVID-19.

  En studie publisert iAmerican Journal of Epidemiologyfinner at covid-19-vaksinasjon ikke har noen innvirkning på mannlig eller kvinnelig fertilitet, men at en covid-19-infeksjon kan være assosiert med en kortvarig nedgang i mannlig fertilitet.

 • Tidslinjeikon

  24. januar 2022

  FDA reviderer ytterligere EUA for Eli Lillys to monoklonale antistoffer, Bamlanivimab og Etesevimab, for å begrense bruken etter at behandlingen har vist seg å være ineffektiv mot Omicron-varianten.

  FDA reviderer EUA for Regenerons monoklonale antistoff, Regen-cov, for å begrense bruken etter at behandlingen har vist seg å være ineffektiv mot Omicron-varianten.

  Omicron-varianten utgjør nå omtrent 99 % av alle nåværende COVID-19-tilfeller i USA.

 • Tidslinjeikon

  31. januar 2022

  FDA godkjenner Moderna COVID-19-vaksinen fullt ut for alle mennesker i alderen 18 år og eldre. Full FDA-godkjenning forsterker ytterligere at Moderna COVID-19-vaksinen har vist seg å møte byråets høye standarder for sikkerhet, effektivitet og jevn kvalitet i produksjonen. Til dags dato er covid-19-vaksiner anslått å ha reddet minst en kvart million liv og forhindret mer enn 1 million sykehusinnleggelser.

 • Tidslinjeikon

  4. februar 2022

  ACIP anbefaler bruk av Modernas vaksine for alle personer i alderen 18 år og eldre.

  Dødsraten fra COVID-19 stiger med 30 % på to uker midt i en Omicron-stigning, med mer enn 2600 mennesker som dør av COVID-19 hver dag.

  Antall registrerte dødsfall i USA på grunn av COVID-19 overstiger 900 000.

 • Tidslinjeikon

  7. februar 2022

  En studie er publisert iNaturviser at selv et mildt tilfelle av COVID-19 ser ut til å øke risikoen for hjerteproblemer i ett år etter infeksjon. Studiens forfattere antyder at COVID-19 kan være like mye av en risikofaktor for hjertesykdom som høyt blodtrykk, diabetes eller røyking.

 • Tidslinjeikon

  11. februar 2022

  CDC frigir data som viser at covid-19-vaksineforsterkere forblir trygge og var svært effektive mot alvorlig sykdom under Omicron- og Delta-variantene for alle i alderen 5 år og eldre.

  CDC frigir data iMMWRviser at Omicron-varianten steg fra 1 % av alle infeksjoner i USA til 99 % av alle infeksjoner på bare 6 uker (sammenlignet med 18 uker for Delta).

 • Tidslinjeikon

  15. februar 2022

  CDC frigir data iMMWRsom viser at mors covid-19-vaksinasjon under graviditet med en mRNA-vaksine, Pfizer-BioNTech eller Moderna, reduserer risikoen for covid-19 sykehusinnleggelse hos spedbarn (babyer under 6 måneder) med rundt 60 %.

 • Tidslinjeikon

  18. februar 2022

  CDC gir ut to rapporter iMMWRpå pediatriske akuttmottaksbesøk under COVID-19-pandemien og anbefaler økt bevissthet om helseproblemer blant barn og ungdom som kan oppstå på grunn av forsinket medisinsk behandling og økt emosjonell nød, spesielt for ungdomsjenter (i alderen 12–17 år).

  Wisconsin Department of Health Services bekrefter at et barn i Wisconsin har dødd av multisystem inflammatorisk syndrom hos barn (MIS-C), en sjelden, men alvorlig tilstand assosiert med COVID-19-infeksjon hos barn.

 • Tidslinjeikon

  2. mars 2022

  WHO frigir data som viser at COVID-19-pandemien utløste en 25 % økning i angst og depresjon over hele verden, med unge mennesker og kvinner i høyest risiko.

 • Tidslinjeikon

  3. mars 2022

  CDC oppdaterer «COVID-19 Community Level», og viser at mer enn 90 % av den amerikanske befolkningen befinner seg på et sted med enten lavt eller middels COVID-19-samfunnsoverføringsnivå.

  USA har nå donert mer enn 480 millioner covid-19-vaksinedoser til 110 land.

 • Tidslinjeikon

  4. mars 2022

  Mens tilgangen til covid-19-vaksiner har utvidet seg, har gapet i covid-19-vaksinasjonsrater mellom urbane og landlige områder i USA mer enn doblet seg siden april 2021.

 • Tidslinjeikon

  5. mars 2022

  Mer enn 10 milliarder mennesker har mottatt en covid-19-vaksine, og WHO rapporterer at 10 704 043 684 covid-19-vaksinedoser har blitt administrert over hele verden. Omtrent 56 % av verden er nå fullvaksinert, men mange regioner mangler fortsatt tilgang, spesielt på det afrikanske kontinentet hvor mindre enn 20 % av den totale befolkningen i dag er vaksinert.

 • Tidslinjeikon

  8. mars 2022

  Hawaii blir den siste staten som kunngjør en slutt på sitt universelle innendørsmaskemandat, planlagt til 26. mars 2022.

 • Tidslinjeikon

  10. mars 2022

  På anbefaling fra CDC utvider Transportation Security Administration (TSA) maskekravet for alle offentlige transport- og transportknutepunkter til 18. april 2022.

  Antall registrerte dødsfall på grunn av COVID-19 overstiger 6 millioner på verdensbasis, med WHO rapporterte 6 019 085 bekreftede dødsfall. Det sanne tallet er sannsynligvis mye høyere.

  Antallet registrerte COVID-19-tilfeller overstiger 450 millioner på verdensbasis, med WHO som rapporterer 450 229 635 bekreftede infeksjoner. Det sanne tallet er sannsynligvis mye høyere.

 • Tidslinjeikon

  11. mars 2022

  Toårsjubileum for at WHO erklærte COVID-19 som en global pandemi.

  CDC oppdaterer "COVID-19 Community Level", og viser at mer enn 98 % av den amerikanske befolkningen befinner seg på et sted med enten lave eller middels COVID-19 overføringsnivåer.

  I USA bor nå 92 % av alle barn i alderen 5–11 år innen 5 miles fra en vaksineleverandør.

  CDC frigir data iMMWRviser at skoledistrikter i Arkansas med universelle maskekrav hadde en 23 % lavere forekomst av COVID-19 blant ansatte og studenter sammenlignet med distrikter uten maskekrav i august – oktober 2021.

 • Tidslinjeikon

  12. mars 2022

  CDC anslår at 23 % av alle nåværende COVID-19-infeksjoner i USA er forårsaket av Omicron BA.2-subvarianten, med innledende data som tyder på at BA.2 ser ut til å være mer smittefarlig enn Omicron BA.1-varianten.

 • Tidslinjeikon

  14. mars 2022

  Flere regioner i Kina står overfor nye nedstengninger under "COVID Zero"-politikken når tilfeller av Omicron-varianten blir funnet. Titalls millioner mennesker er pålagt å holde seg inne i hjemmene sine, nøkkelteknologiprodusenter som Foxconn og Unimicron stenger fabrikker, og produksjonen og distribusjonen av varer blir forstyrret over hele verden.

 • Tidslinjeikon

  15. mars 2022

  CDC frigir data iMMWRviser at COVID-19-sykehusinnleggelsesraten blant spedbarn og barn i alderen 4 år og yngre var 5 ganger høyere under toppen av Omicron-varianten sammenlignet med Delta-varianten – 63 % av barna som ble innlagt på sykehus hadde ingen underliggende medisinske tilstander.

  Etter offisielt å ha registrert mer enn 43 millioner COVID-19-tilfeller, begynner India å vaksinere ungdom i alderen 12–14 år med COVID-19-vaksinen Corbevax, og skoler åpner igjen etter to år med stengning.

  CDC skisserer sine mål for det tredje året av en global COVID-19-respons: å øke vaksinasjonsnivåene rundt om i verden, redusere spredningen av COVID-19 og dens innvirkning, utvide vitenskapelig kunnskap om SARS-CoV-2-viruset og styrke folkehelsen lederskap og samtidig forbedre langsiktig helsesikkerhet over hele verden.

 • Tidslinjeikon

  16. mars 2022

  På møtet i Verdens handelsorganisasjon (WTO) inngår USA, EU, India og Sør-Afrika en foreløpig avtale om en fraskrivelse av covid-19-vaksine immaterielle rettigheter (IP), i håp om å utvide tilgangen til vaksiner over hele verden.

 • Tidslinjeikon

  18. mars 2022

  CDC gir ut data i toMMWR-erviser at voksne som fikk 3 doser av en COVID-19 mRNA-vaksine hadde 94 % mindre sannsynlighet for å bli satt på respirator eller dø av COVID-19 under Omicron-bølgen sammenlignet med ikke-vaksinerte voksne i USA, og at svarte voksne for tiden er 4 ganger større sannsynlighet for å bli innlagt på sykehus enn hvite voksne.

 • Tidslinjeikon

  24. mars 2022

  Data fra Census Bureau viser at dødsfall i USA mellom 2019 – 2020 økte med omtrent 19 % etter utbruddet av COVID-19-pandemien i mars 2020. Det er den største økningen i dødelighet i USA på 100 år.

 • Tidslinjeikon

  26. mars 2022

  CDC anslår at omtrent 55 % av alle nåværende COVID-19-tilfeller i USA er forårsaket av Omicron BA.2-subvarianten.

 • Tidslinjeikon

  29. mars 2022

  CDC og FDA anbefaler begge en ny mRNA COVID-19-vaksinebooster for immunkompromitterte individer og alle voksne i alderen 50 år og eldre 4 måneder etter deres siste boosterdose.

  CDC anbefaler at alle voksne som mottok en primærvaksineserie og boosterdose av Johnson & Johnsons COVID-19-vaksine får en ny boosterdose med en mRNA COVID-19-vaksine.

  CDC anbefaler at alle voksne som mottok en primærvaksineserie og boosterdose av Johnson & Johnsons COVID-19-vaksine får en ny boosterdose med en mRNA COVID-19-vaksine.

 • Tidslinjeikon

  30. mars 2022

  Antall registrerte dødsfall på grunn av COVID-19 når 976 229, med mer enn 79 853 683 totalt rapporterte tilfeller av viruset i USA.

 • Tidslinjeikon

  31. mars 2022

  CDC frigir data fra Adolescent Behaviours and Experiences Survey (ABES) som viser at fra januar 2021 til juni 2021 blant ungdommer i videregående skole: 44 % rapporterer at de føler seg vedvarende triste eller håpløse; 55 % rapporterer følelsesmessig overgrep i hjemmet; 11 % rapporterer fysisk mishandling i hjemmet; og 29 % rapporterer tap av jobb av en voksen i hjemmet. Lesbiske, homofile, bifile og kvinnelige ungdommer rapporterte om den dårligste generelle mentale helsen, de mest følelsesmessige overgrepene fra en forelder eller omsorgsperson, og forsøkte selvmord flere jevnaldrende under COVID-19-pandemien.

 • Tidslinjeikon

  1. april 2022

  CDC kunngjør oppsigelsen av tittel 42, en ordre som suspenderte retten til å introdusere migranter i USA på grunn av folkehelserisikoen ved COVID-19, med virkning fra 23. mai 2022.

 • Tidslinjeikon

  8. april 2022

  CDC frigir data iMMWRviser at risikoen for hjertekomplikasjoner i alle aldersgrupper var signifikant høyere etter covid-19-infeksjon sammenlignet med etter mRNA covid-19-vaksinasjon.

 • Tidslinjeikon

  13. april 2022

  Omicron-subvarianten BA.2 utgjør nå mer enn 85 % av alle nye COVID-19-infeksjoner i USA.

 • Tidslinjeikon

  18. april 2022

  CDCs maskemandat for innendørs offentlig transport blir slått ned av en dommer i Florida.

 • Tidslinjeikon

  19. april 2022

  CDC frigir data iMMWRviser at av barna i alderen 5–11 år som ble innlagt på sykehus med COVID-19 i løpet av de første månedene av Omicron-bølgen, hadde 3 av 10 ingen underliggende medisinske tilstander, 9 av 10 var uvaksinerte og 2 av 10 trengte intensivbehandling.

 • Tidslinjeikon

  21. april 2022

  Department of Homeland Security (DHS) utvider COVID-19-vaksinekravet for alle ikke-borgere som reiser inn i USA – i tillegg til kravet om at alle reisende viser en negativ antigentest tatt innen én dag etter avreise.

 • Tidslinjeikon

  22. april 2022

  For andre år på rad var COVID-19 den tredje ledende dødsårsaken i USA – etter hjertesykdom og kreft.

 • Tidslinjeikon

  26. april 2022

  Biden-administrasjonen kjøper 20 millioner doser av Pfizers orale antivirale medikament Paxlovid som en del av Test-to-Treat-initiativet – 2200 steder hvor amerikanere kan motta gratis COVID-19-testing og, om nødvendig, behandling. Disse dosene vil også bli brukt til å doble antallet apotek med Paxlovid på lager fra 20 000 til 40 000.

 • Tidslinjeikon

  27. april 2022

  Det anslås at i løpet av 2000–2018 forhindret meslingevaksiner 23,2 millioner dødsfall, men forsinkelser i rutinevaksinasjoner forårsaket av COVID-19-pandemien og kriser i Ukraina, Etiopia, Somalia og Afghanistan har ført til en nesten 80 % økning i meslinger på verdensbasis saker i 2022.

 • Tidslinjeikon

  29. april 2022

  Data fra CDCs National Commercial Laboratory Seroprevalence Study anslår at fra februar 2022 viste omtrent 75 % av barn og ungdom infeksjonsinduserte antistoffer mot SARS-CoV-2 (bevis på en tidligere infeksjon med SARS-CoV-2 – også kalt seroprevalens ) og at omtrent en tredjedel siden desember 2021 har blitt nylig seropositive.

 • Tidslinjeikon

  30. april 2022

  Den nåværende andelen av den amerikanske befolkningen som er fullt vaksinert mot COVID-19 fordelt på aldersgruppe er: 5–11, 28 %; 12–17, 59 %; 18–49, 69 %; 50–64, 80 %; og ≥65 år, 90 %.

Midten av 2022

 • Tidslinjeikon

  3. mai 2022

  CDC anbefaler at alle fortsetter å bruke maske mens de er i innendørs transportknutepunkter for å forhindre spredning av COVID-19 – men dette er ikke lenger juridisk håndhevbart.

 • Tidslinjeikon

  5. mai 2022

  WHO anslår at det har vært omtrent 15 millioner direkte eller indirekte dødsfall (også kalt "overdødelighet") globalt fra januar 2020 til desember 2021 som var forårsaket av COVID-19-pandemien. Sørøst-Asia, Europa og Amerika sto for 84 % av de overskytende dødsfallene.

 • Tidslinjeikon

  10. mai 2022

  Under COVID-19-pandemien har det vært en økning på 35 % i antallet våpendrap, noe som har resultert i den høyeste våpendrapsfrekvensen på mer enn 25 år. Drapstallene for skytevåpen er de høyeste blant menn, ungdom, unge voksne og ikke-spanske svarte og ikke-spanske amerikanske indianere og innfødte i Alaska. Selvmordsraten for skytevåpen forble høy, og økte spesielt blant amerikanske indianere og innfødte menn i alderen 10–44 år, og er høyest i landlige områder.

 • Tidslinjeikon

  12. mai 2022

  Antall registrerte dødsfall på grunn av COVID-19 i USA når 1 million (1 000 000).

  Innledende forskning tyder på at mellom 4 % og 36 % av alle personer som er smittet med COVID-19 vil oppleve symptomer som varer i minst seks måneder, noe som potensielt kan føre til at mellom 5 og 25 millioner mennesker i USA opplever en langvarig funksjonshemming (omtrent 200 millioner mennesker over hele verden). Eksperter og forkjempere for funksjonshemming er bekymret for at de langsiktige konsekvensene av dette viruset er undervurdert.

 • Tidslinjeikon

  16. mai 2022

  Forskere fra Brown University School of Public Health, Brigham and Women's Hospital og Harvard T.H. Chan School of Public Health, anslår at omtrent 50 % av COVID-19-dødsfallene i USA var vaksineforebyggende dødsfall.

 • Tidslinjeikon

  19. mai 2022

  ACIP anbefaler at Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaksineforsterkere for alle i alderen 5–11 år gis minst 5 måneder etter deres primærvaksinasjonsserie. ACIP anbefaler også alle i alderen 12 år og eldre som er immunkompromittert, og de i alderen 50 år og eldre bør få en ny boosterdose minst 4 måneder etter den første for å forhindre alvorlig sykdom, sykehusinnleggelse og død.

 • Tidslinjeikon

  25. mai 2022

  CDC frigir data iMMWRsom viser at covid-19-overlevende har dobbelt så stor sannsynlighet for å utvikle lungeemboli eller luftveislidelser, og at omtrent 1 av 5 voksne nå har minst én helsetilstand som kan tilskrives en tidligere covid-19-infeksjon.

 • Tidslinjeikon

  26. mai 2022

  CDC oppdaterer "COVID-19 Community Level", og viser at 71,52 % av den amerikanske befolkningen er på et sted med lave COVID-19-samfunnsoverføringsnivåer; 20,73 % har middels nivåer og 7,76 % har høye covid-19-samfunnsnivåer.

 • Tidslinjeikon

  27. mai 2022

  Nord-Korea rapporterer totalt 3,27 millioner «feberpasienter».

 • Tidslinjeikon

  28. mai 2022

  Det ukentlige gjennomsnittet av nye COVID-19-infeksjoner i USA er nå seks ganger høyere enn det var i 2021. For tiden er det 119 725 nye tilfeller rapportert hver uke – et tall som er "grovt underrapportert" ifølge eksperter – sammenlignet med 28. mai , 2021, da det var 17 887.

 • Tidslinjeikon

  31. mai 2022

  Det amerikanske justisdepartementet (DOJ) ber en føderal ankedomstol om å oppheve ordren som erklærte at CDCs mandat som krever at enkeltpersoner skal bære masker på offentlig transport er ulovlig.

  Myndighetene i Shanghai kunngjør at de delvis gjenåpner Kinas største by etter to måneder med en COVID-19-nedstenging som har holdt millioner av mennesker strengt i hjemmene sine og benyttet både massetesting og isolasjon av alle som er infisert med COVID-19 i sentraliserte fasiliteter.

 • Tidslinjeikon

  1. juni 2022

  USA har registrert totalt 84 145 569 COVID-19-infeksjoner og 1 003 571 (mer enn 1 million) dødsfall fra COVID-19.

 • Tidslinjeikon

  2. juni 2022

  En studie fra Kaiser Foundation testet tre utbredte falske utsagn om covid-19-vaksiner: "gravide kvinner bør ikke få covid-19-vaksinen; det er utrygt for kvinner som ammer å få en covid-19-vaksine; og covid-19-vaksinene har vist seg å forårsake infertilitet.» Feilinformasjon om vaksiner er så utbredt at om lag seks av ti voksne i USA og syv av ti kvinner som er gravide eller planlegger å bli gravide enten trodde på eller var usikre på minst én av disse falske utsagnene.

 • Tidslinjeikon

  10. juni 2022

  Det globale markedet for N95-masker er spådd å nå 11,8 milliarder dollar innen 2026.

 • Tidslinjeikon

  18. juni 2022

  ACIP anbefaler Moderna og Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaksiner for alle i alderen 6 måneder – 5 år, og utvider vaksineberettigelsen til over 20 millioner ekstra barn i USA. Alle mennesker i alderen 6 måneder og eldre er nå kvalifisert for COVID-19-vaksinasjon i USA.

 • Tidslinjeikon

  24. juni 2022

  ACIP anbefaler Modernas COVID-19-vaksine for alle i alderen 6–17 år.

 • Tidslinjeikon

  30. juni 2022

  Ettersom antall COVID-19-tilfeller stiger over hele USA på grunn av de svært overførbare omicron-subvariantene BA.4 og BA.5., ber FDA om Omicron-spesifikke oppdateringer til COVID-19-vaksineforsterkere fra Pfizer-BioNTech og Moderna høsten 2022.

 • Tidslinjeikon

  6. juli 2022

  CDC-data viser at Omicron-subvariantene BA.4 og BA.5 nå er dominerende i USA, og utgjør over 70 % av nye COVID-19-infeksjoner.

 • Tidslinjeikon

  8. juli 2022

  New York Department of Health anbefaler at alle mennesker bør bruke N95-, KN95- eller KF94-masker i alle offentlige innendørsmiljøer og når de er i overfylte utendørsområder på grunn av høy overføring av COVID-19 i samfunnet.

  FDA godkjenner fullt ut Pfizer-BioNTech sin COVID-19-vaksine for alle i alderen 12–15 år. Full FDA-godkjenning forsterker ytterligere at Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaksine har vist seg å møte byråets høye standarder for sikkerhet, effektivitet og konsistent kvalitet i produksjonen.

Toppen av siden

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated: 03/09/2023

Views: 5980

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.