Hjertesvikt - Sport, hobbyer og aktiviteter (2023)

Personer med hjertesvikt kan ha mindre energi å legge i sport, hobbyer og andre aktiviteter. Mange av de vi snakket med fant ut at det å ikke kunne gjøre ting de alltid hadde likt var vanskelig å takle, for eksempel sa en mann som alltid hadde produsert amatørforestillinger at han mislikte å måtte gi opp teatret og ikke var motivert til å starte et teater. ny hobby. På den annen side fant andre som følte seg bra nok til å prøve noe nytt ofte at de følte seg bedre for det.

Han angrer veldig på at han ikke kunne produsere show lenger.

Han angrer veldig på at han ikke kunne produsere show lenger.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 56

Kjønn Mann

Alder ved diagnose: 53

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Jeg har folk som kommer inn og jeg går ut med kona mi, hun koreograferer fortsatt for visse amatørklubber, så jeg er fortsatt på kretsen. Men der jeg var involvert i det siste, er jeg nå kjent som [konens] sjåfør eller fyren som setter knottene ned på båndopptakeren. Ikke, jeg er ikke involvert i det hele tatt, og det gjør jeg, jeg føler meg isolert, jeg føler at alt er borte. Jeg tror det er, jeg kunne fortsatt gjøre det jeg gjorde tidligere, som er å produsere, folk sier godt det er et stress involvert i det, men det er et godt stress, det er et annet stress, det er et surr, det er et adrenalin, det er et løft. Men jeg, uansett om folk er redde for å si kan jeg ta en sjanse, han kan komme til å sprette treskoene sine halvveis gjennom et show! Jeg vet ikke, men jeg gjør det, jeg savner det fryktelig. Jeg savner jobben min så mye som jeg savner å være sammen med mennesker. Jeg savner ikke jobben min, altså.. for tullinger og idioter, det kan du beholde, men jeg savner selskapet jeg hadde. Jeg føler at en dag er veldig lang tid her.

Jeg går ut med folk, jeg går ikke alene. Og billige seter nytter ikke lenger fordi de er øverst i huset og jeg kan ikke komme meg ovenpå og teatrene har ikke heis. Så... men jeg elsker teater - jeg var på teater i går kveld - enten det er et samfunnsteater eller et lite rådhus, jeg liker teateret, men det er den eneste virkelige gleden jeg har.

Og det er ingen kjøretur, jeg mener jeg har sendt avgårde for libs, jeg leser fortsatt programmer, men det er bare for å fordrive tiden min, jeg kan ikke gjøre noe med det, mens hvis jeg gjorde et show jeg alltid hadde planlagt, var det belysning, det var kostymer, det var kulisser, det tar mye tid, for mye av tiden min i fortiden vet jeg ikke. Men det, det er et hull, det er et stort hull der som jeg ikke kan fylle for øyeblikket, jeg kan ikke motivere meg selv og har heller ikke lov til å gjøre noe, så det er galskap.

Hold-form-timen hennes har motivert henne og forbedret hennes velvære.

Hold-form-timen hennes har motivert henne og forbedret hennes velvære.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 59

Kjønn: Kvinne

Alder ved diagnose: 55 år

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

...for når de 6 månedene kommer, så venter jeg liksom nesten på at det skal skje. Du vet at jeg tenker er det i kveld, det må være, du vet at vi har gått over. Men det er faktisk borte for øyeblikket fordi jeg har passert de 6 månedene, og fordi jeg faktisk har gått ned litt i vekt også, har jeg gått ned to steiner i vekt nå, du vet hva som er en del av det. Jeg føler meg bare mye mer motivert og jeg kan trene uten å bli andpusten, jeg kan trene på hold i form. Jeg fortsetter så lenge som andre mennesker, du vet om ikke lenger, jeg er veldig bestemt når jeg kommer til det! Jeg er veldig konkurransedyktig når jeg holder meg i form, kan jeg fortelle deg!

Jeg følte faktisk at jeg sannsynligvis gjorde for mye fordi jeg bare skal la pulsen gå opp så langt, ikke over noe - som jeg ikke skal nevne. Men jeg sjekket det faktisk ut med kardiologen og konsulenten min, og de sa: 'Nei, du ser veldig bra ut, du gjør det'. Og det handler mye om mitt velvære; du vet hva som får meg til å føle meg bra. Og jeg har sagt til mannen min, du vet at hvis noe skjer når jeg holder meg i form, ville det vært forferdelig for klassen, men du vil i det minste vite at jeg var motivert, glad, aktiv og hadde det veldig bra med meg selv! Noe som er veldig viktig for meg.

De fleste sa at de savnet hagearbeid, selv om få hadde gitt det helt opp. Folk snakket om å forenkle hagene sine og måtte be om hjelp fra venner og familie. Mer krevende hagearbeid som tung graving, klipping eller hekkklipping hadde fått noen til å føle seg andpusten; for eksempel fant en mann ut at han måtte hvile etter en trimming.

Han likte å trimme plenen, men det gjorde ham sliten.

Han likte å trimme plenen, men det gjorde ham sliten.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 64

Kjønn Mann

Alder ved diagnose: 63

Se hele profilen

Alt! Det at jeg var aktiv. Som du kan se, gjør [kone] alt hagearbeidet, og tidligere ville jeg gjøre alt det og nyte hvert minutt. Det eneste jeg har gjort i hagen er for ca 3-4 uker siden da hun fikk ut trimmeren og jeg trimmet plenen foran. Og det var en stor glede, men så måtte jeg sette meg ned, og det tok meg et par timer eller så å få nok styrke til å fortsette, noe som er dumt, ikke sant?

Mange mennesker fortsatte å glede seg over den typen sport og aktiviteter som kan gjøres i et lavere tempo, for eksempel en mann som alltid hadde likt å fiske, hadde fortsatt med det selv om han trengte hjelp til å bære fiskeutstyret sitt og tok lengre tid å lande sitt fanger. En annen mann som alltid hadde holdt seg i form ved selskapsdans og golf innså at han ikke lenger kunne danse, men trodde han ville være i stand til å spille golf igjen. Mange andre likte å gå ut på tur så lenge de unngikk å gå for fort og gå oppover.

Han liker fortsatt å fiske selv om det tar tid å komme seg etter å ha landet fangsten.

Han liker fortsatt å fiske selv om det tar tid å komme seg etter å ha landet fangsten.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 66

Kjønn Mann

Alder ved diagnose: 64 år

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Nei nei. Jeg får fortsatt glede av det, ja. Det samme med fisket, jeg mener, jeg fisker og fanger karpe. Nå er karpe sterke dyr, spesielt de jeg fanger. Og jeg hadde en her om dagen, den veide omtrent 6 kilo og det tok meg ti minutter å få den inn og femten minutter lå på bredden og kom seg [ler] Vet du hva jeg mener? Men det er flott at jeg klarer det, jeg gjorde det gjerne.

Vel, tingen bærer settet [pause]. Vel, karene bare kommer og henter settet, "la det, du bare gå til vesken din, så tar vi med deg settet ditt" vet du. Det er kanskje bare 20 eller 30 meter, men å bære, det er en grei vekt, vet du. Det kan være åtti pund, nitti pund, og selv om du gjør det to turer, betyr det at jeg må gå dobbelt så langt, og jeg kan ikke gå lang vei. Se hovedsakelig, det er ikke pusten som gjør meg, det er krampen som gjør at jeg går. Men når jeg først er der, blir jeg andpusten av krampen, hvis du skjønner hva jeg mener, for jeg sliter. Det er litt av begge deler.

Han kan ikke lenger drive med selskapsdans, men han håper å spille golf.

Han kan ikke lenger drive med selskapsdans, men han håper å spille golf.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 81

Kjønn Mann

Alder ved diagnose: 79

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Det har egentlig ikke påvirket det, i den forstand at det jeg gjør – jeg kan selvfølgelig ikke danse som vi pleide å gjøre. Selv om vi går på en dans, hvor vi begge var gode dansere, ballroomdansere - og siden jeg har hatt hjerteinfarkt selv etter det første, da jeg hadde veldig god livskvalitet, ville vi gå på dans og danse og jeg ville danse rundt. En gang rundt gulvet og jeg ville være litt trøtt, følt litt press over brystet i noen tilfeller, og jeg satte meg ned, men etter å ha satt meg ned og gått glipp av en dans, ta det samme igjen, en ny dans. Men i løpet av ferien jeg nettopp har hatt, er jeg redd jeg reiste meg og prøvde å ha to eller tre ganger på dans og klarte det ikke. Hadde akkurat den der, ventet i to år på ferien, og det ble bare for mye. Men når det er sagt, kunne jeg fortsatt gå rundt, jeg kunne fortsatt snakke, fortsatt spise veldig bra, fortsatt få vekten tilbake.

Jeg savner å være like aktiv og ikke spille golf som jeg pleide, og det gjorde virkelig vondt fordi jeg pleide å være en god golfspiller, og det er bare to år siden eller 15 måneder siden og jeg pleide å gå rundt i fylket med det, jeg pleide å elske det, tre ganger i uken. Det var all idretten min, og det var alt jeg trengte å gjøre egentlig. Men i min alder nå er det ikke mange oppe på golfbanen der på 80+ som spiller, men hvis jeg går tilbake og kan komme tilbake og hvis jeg kan ta ni hull, en eller to ganger i uken ville jeg vært fornøyd.

Isabella går fortsatt ned bakken til butikkene, men tar bussen på vei opp.

Isabella går fortsatt ned bakken til butikkene, men tar bussen på vei opp.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 85

Kjønn: Kvinne

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Vel, vi pleide å ha en hund [ler].

Ok. Du gikk ham?

Så vi gikk tur med hunder. Og nå er du i gang med å gå, dette er, jeg tror jeg nevnte at det er en bane i denne enden her fordi det hele var landlig på en gang. Vi var de siste husene en gang. Og jeg vet ikke hvor langt det ville være, omtrent en kilometer tror jeg er kjøpesenteret der nede eller noen få butikker og dets del av en ny eiendom. Og jeg går, det jeg gjør nå går jeg fortsatt, men ikke så langt. Jeg går nedover denne banen som den er fordi nær enden er det kolonihager utenfor den og hager fra baksiden av husene på den andre siden. Jeg går nedover banen. Gjør innkjøpene mine, ta bussen tilbake og gå av på hjørnet.

Ok.

Så jeg går ikke oppover fordi det er nedoverbakke der. Så det å gå i butikkene er å gå nedover, så jeg går ikke tilbake oppover med shopping. Jeg tar bussen.

Og det er en kilometers gange?

Jeg vil si litt over en mil hvis. Ja, jeg vil si en mil ja. Og den andre veien, er det vi kaller, er på tvers av bunnen av denne bakken. Vi har herfra hvor du kom opp, skjønner du, du klatret opp er en bakke. Så jeg, det er ganske deilig å gå ned, men det kommer opp igjen, det er problemet. Og så da kan du krysse veien og du skal inn i landsbyen og du handler i landsbyen et cetera og jeg kan få bussen tilbake. Så det gjør jeg. Jeg går ned fordi det er nedoverbakke, men jeg vet at jeg kommer til å slite med den turen opp igjen og jeg får bussen.

Brian fortsetter å spille golf, men i stedet for å gå kjører han rundt i en buggy.

Brian fortsetter å spille golf, men i stedet for å gå kjører han rundt i en buggy.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 76

Kjønn Mann

Alder ved diagnose: 70 år

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Fra ca. 2005/6, de siste fem årene eller så, har det vært en jevn forverring. Hovedproblemet har vært pusteproblemer ettersom hjertet mitt har blitt svakere og i løpet av den tiden forsvant min evne til å spille golf helt. Nå må jeg si at jeg fortsatt spiller, men jeg bruker en vogn, jeg kan ikke gå. Min gangbegrensning, som for fire/fem år siden gikk hele golfbanen fire/fem ganger i uken. Nå maks 200 yards, så den eneste måten jeg kan spille golf på er å hoppe i vognen og kjøre rundt. Så egentlig er min hovedbegrensning mangel på fysisk styrke. Uansett hva jeg prøver å gjøre, hvis jeg gjør en litt rar jobb rundt huset eller hagen, når jeg først begynner å gjøre det, innen et minutt eller så, får jeg muskelverk og andpusten, og jeg må hvile. Så jeg er ganske ubevegelig.

Noen få mennesker ønsket å bevise for seg selv at de kunne drive med de samme idrettene eller aktivitetene som før, selv om det innebar å ta risiko. En kvinne bestemte seg for eksempel uten å fortelle noen i familien at hun skulle gå opp en bakke i Lake District uten følge. Hun gjorde det hun satte seg for og følte seg stolt over å ha oppnådd det, selv om hun opplevde åndenød. En 34 år gammel mann som alltid hadde likt vannsport bestemte seg for å dykke på ferie uten å fortelle noen at han hadde hjerteproblemer. Han ble andpusten under dykket og rakk så vidt å nå overflaten. (Han ble rådet i etterkant til å følge tryggere idretter).

Hun gikk en bratt tur i Lake District selv om hun var andpusten.

Hun gikk en bratt tur i Lake District selv om hun var andpusten.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 55

Kjønn: Kvinne

Alder ved diagnose: 53

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Vel, jeg ble ganske sjokkert egentlig. Det er litt av et sjokk. Men bortsett fra det, må du bare lære å takle det virkelig. Det er ingenting du kan gjøre med det så... enten blir du en invalid og tenker på alle tingene du ikke kan gjøre, eller så fortsetter du med livet ditt og tenker på de tingene du kan gjøre. Og prøv å gjøre de tingene du gjorde før, selv om det bare er litt tregere, noe jeg gjorde! [ler]

Det er en ganske god tur rundt her, i Lake District, og det er ganske bratt, men det er også ganske kort, og jeg pleide å gjøre den turen. Så en dag i fjor bestemte jeg meg for at jeg følte meg bra, så jeg gikk med en flaske vann, og jeg pustet og blåste også, og jeg tror ikke jeg ville tatt med meg noen venner, for de hadde nok vært litt skremt! Men jeg bare stoppet når jeg ville stoppe og jeg tok en flaske vann, og jeg gikk den turen! Jeg var fast bestemt på at jeg skulle komme til toppen, og det gjorde jeg, og det var greit. Det tok bare litt lengre tid enn normalt, og litt mer pust og blåsing enn det normalt ville ha gjort, men jeg kom dit [smiler].

Beskriver hans siste dykk da han nesten døde.

Beskriver hans siste dykk da han nesten døde.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 35

Kjønn Mann

Alder ved diagnose: 35 år

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Jeg begynte å drive med dykking tidlig på 80-tallet og jeg elsket det, jeg elsket sporten og fortsatte med det. Jeg tok full lisens i 1985, og du vet at det var en veldig lidenskapelig sport for meg. Og det er veldig sosialt også fordi man går ut i grupper, møter nye mennesker hver gang man skal ut i båt, og det er bare vakkert.

Jeg sluttet å gjøre det siden jeg hadde hjerteinfarkt til 1995. 1995 prøvde jeg det igjen, og jeg klarte det, og det var en stor prestasjon, det var du vet noe annet, akkurat som jeg hadde livet mitt tilbake igjen!

Og dro igjen tre ganger til forskjellige dykkesteder og møtte nye mennesker, hadde en flott tid, du vet at det bare er en flott ting. Og du går ned, og alle kommer ut og snakker om opplevelsen og hva du så, og du vet hva du fant og hvor gikk du, bla, bla.

Sist gang vi, forrige gang jeg gjorde det, var på bryllupsreisen i fjor, da vi dro på bryllupsreise. Vi dro til en øy som heter Phuket i Thailand, og til tross for min kones bekymring sa jeg: "Nei, jeg har det bra og jeg er i form nok til å gjøre det, og la oss gjøre det." Hun nektet å gjøre det, og jeg gikk ut med en haug med folk. Hun var med oss ​​på båten, vi dykket to ganger i omtrent to timer og det var fantastisk. I år var min kone gravid i femte måned, for to måneder siden sa jeg, "Hør, vi vil være jordet etter fødselen av babyen vår, faktisk om to måneder vil vi være jordet, så la oss gjøre det!" Vi dro til Rødehavet, et veldig fint feriested i Egypt kalt Sharamsheik i Rødehavet, og jeg dro på dykkeopplevelsen min. Gikk ned med en italiensk dykker du må gå ned i par i det minste. Så vi gikk ned og på rundt 18 meters dybde, som var normalt for meg før, følte jeg meg veldig ukomfortabel - veldig, veldig ubehagelig - og jeg begynte å stige, begynte å gå sakte opp.

[ler] Jeg vet ikke hva som skjedde, på 12 meters nivå på vei opp, på 12 meters nivå, fra 18 til 12 meters nivå plutselig gikk jeg helt tom for luft selv om tanken min var full, men jeg kunne bare ikke puste mer, kunne bare bokstavelig talt ikke puste!

Så presset meg opp og prøvde å bare trekke pusten og jeg trodde det var noe med regulatoren min. Jeg tok tak i reserven min og prøvde å puste ut av den, men jeg klarte det bare ikke. Jeg banket på den andre dykkeren, den italienske dykkeren, og jeg, mens hun snudde, tok jeg bare tak i reserveregulatoren hennes og prøvde det, og det var bokstavelig talt ingenting, bare ingenting!

Og alternativene jeg hadde, var enten å dø her, eller så har du 10 % sjanse til å komme deg til overflaten, fordi du vet at med plutselig oppstigning kan lungene utvide seg og blåse. Ørene kan utvide seg og blåse, og sjansen er 10% for å komme opp til overflaten, dette er min sjanse, jeg vil ikke dø her, la meg prøve å komme meg opp til overflaten.

Og uten, jeg mener uten en ekstra tanke, gjorde jeg bare en brå stigning - jeg tror jeg besvimte den siste meteren eller to før jeg kom til overflaten. Kom seg opp til overflaten, hostet mye og klarte så å trekke pusten, sakte, veldig sakte.

Hun kom seg, den italienske dykkeren kom seg til overflaten, 6 eller 7 minutter senere fordi hun måtte stå på 5 meters nivå hver, hver 5. meter, så hun måtte stå på 5 meteren i tre minutter og deretter to minutter til på to eller tre meter i nivå før du kommer opp til overflaten.

Så hun kom ut, hun prøvde å rope ut mot båten og de kunne ikke høre, de var ca 100 meter unna. Hun blåste opp jakken min som jeg ikke engang tenkte på, jeg var bare du vet som prøvde å trekke pusten.

Så jeg ble

Å gjøre aktiviteter sammen med andre og holde kontakten med verden utenfor hjem og familie var viktig og flere holdt opp med sosiale aktiviteter selv om de ikke orket like mye som før. En kvinne som alltid hadde vært aktiv i sin lokale foreldrelærerforening sa at hun måtte gå av som styreleder, men fortsatte å bake kaker til sin lokale barneskole for å samle inn penger.

Hun ønsker ikke å gi opp arbeidet for det lokale PTA selv om hun trakk seg som styreleder.

Hun ønsker ikke å gi opp arbeidet for det lokale PTA selv om hun trakk seg som styreleder.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 63

Kjønn: Kvinne

Alder ved diagnose: 61

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Jeg jobbet tydeligvis ikke, for jeg har ikke vært i stand til å jobbe på en stund på grunn av leddgikt, ikke hjertesvikt. Men jeg pleide å gå på skolen mye mer enn jeg gjør nå, fordi jeg driver frivillig arbeid på den lokale barneskolen, og jeg pleide å gå 2 eller 3 ganger i uken. Men nå går jeg bare en gang i uken fordi jeg liker å fortsette å samle inn penger. Jeg pleide å være styreleder for PTA, men jeg sluttet med det for 18 måneder siden, vel, akkurat da jeg fant ut at jeg hadde hjertesvikt fordi de hadde møter og forskjellige ting som jeg pleide å gå på en kveld. Og det er bare energi; Jeg kunne bare ikke bry meg. Jeg baker fortsatt fordi vi har en tøybutikk på skolen, og jeg går hver fredag ​​morgen og selger varene for å tjene penger til skolen, det er som alt annet, finansiert av oss. (Vi har ganske mye; vi har 7000-8000 i banken som jeg synes er en god ting. Ikke på grunn av meg helt (ler) at noen av de andre jobber også). Men barna elsker tøybutikken og alt er hjemmelaget og de små 4 eller 5 åringene kommer med veskene sine og kjøper varene, og de synes det er genialt. Og jeg vil ikke pakke det inn fordi det sitter og selger tingene. Jeg vet du må bake dem, men jeg baker de enkle tingene som sjokoladekaker og slike ting (ler), men jeg vil ikke slutte å gå. Og jentene som jeg jobber med vet at jeg ikke kan løfte ting og sånt, så jeg gjør ingenting.

Isabella møter jevnlig vennene hun pleide å jobbe med for alle årene siden.

Isabella møter jevnlig vennene hun pleide å jobbe med for alle årene siden.

Vis hele profilen

Alder ved intervju: 85

Kjønn: Kvinne

Se hele profilen

VIS TEKSTVERSJON

LEGG INN KODE

SKRIVE UTTRANSKRIPT

Ja. Vel, jeg var samaritan i over 40 år, så jeg var veldig sterkt involvert i det, og jeg var nestleder for avdelingen og besøkende på avdelingene og reiste deretter rundt. Så jeg var sterkt involvert i det i flere år, mange år faktisk. Og så nå pensjonert, da jeg trakk meg fra det jeg, er jeg fortsatt vennlig med dem, og jeg har fortsatt venner der inne, og vi går ut en gang i måneden, en gruppe kvinner. Vi har våre utekvelder, sosiale kvelder ute. Så det er mye vennskap som kom fra å være medlem.

Ok

Og det fortsetter, og det er fint. Og så jeg trakk meg fra det da mannen min også var så dårlig og det var rett tid. Det var morsomt fordi folk sier: «Gavner du ikke det?» Jeg sa: «Nei, tiden var inne, du vet når jeg gjorde det». Og det er åpenbart sosiale arrangementer der jeg alltid får en invitasjon til å gå og bli med, og jeg har fortsatt venner der inne, og vi møtes og vi går ut og spiser en gang i måneden [ha] på en kveld. Og så det er ganske mange spin-offs fra å ha satt i arbeid. Og det andre jeg går, pleide å gå på vannaerobic hver uke. Det pleide å trene der, men jeg syntes det var ganske tungt det siste året. Så det gjør jeg ikke. Jeg må innrømme at jeg måtte pakke det inn fordi jeg tenkte: ‘Jeg er oppblåst her hele tiden jeg kommer ut. Det er ikke verdt det.’ Og jeg møter noen venner som fortsatt går, noen som ikke gjør det. Så etter at de er ferdige ved lunsjtid tar vi en kaffe på det og en natter [ler] og sosialiserer.

Andre fant ut at de hadde mer tid til å utforske andre hobbyer som maling og tegning som ble sagt å være avslappende og terapeutisk. Andre hadde tatt opp hobbyer som var mindre slitsomme som modellbygging, kakepynting, avslapningskurs, kunstgrupper, kirkegrupper, pasientstøttegrupper og kvinneinstituttet, som alle ble sagt å være hyggelige.

Sist anmeldt april 2016.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated: 08/07/2023

Views: 5767

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.