Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (2023)

Å velge riktig T-skjorte kan være en utfordring, og å finne den perfekte er et kontinuerlig oppdrag, selv for de i bransjen. Det er dusinvis av store merker som kombinerer opptil hundrevis av stiler.Velge riktig stoffer en stor del av det, og jeg har dekket det i dybden, men en annen stor del er å velge riktig passform. Fordi ikke alle passer er skapt like.

Du skulle tro at passformen til en ydmyk T-skjorte ville være en enkel affære, men mye går inn i det. I dette innlegget dekker vi de forskjellige terminologiene, forskjellen mellom sidesøm og rørformet, forskjellen mellom fashion fit og standard passform, gir deg noen prinsipper for hva som gjør en god passform til en T-skjorte, og noen anbefalinger.

Dette innlegget vil fokusere på herreskjorter, noen ganger kalt unisex.

Hva er unisex stil?

I T-skjorteverdenen, når du ser ordet unisex, betyr det ikke at det er noe spesielt designet for å passe både menn og kvinner. Det kan bety at ingen kvinners (eller dame) versjon av det plagget eksisterer.

Og hvis det ikke spesifiserer menn eller damer, er det en frittstående stil – også kjent som unisex. Det betyr et herresnitt som kvinner også kan bruke.

Historisk sett har T-skjorter vært et plagg for menn. Deførst ble brukt som undertøyog distribuert til medlemmer av den amerikanske marinen, mens andre grener av militæret følger etter. Filmer på 1950-tallet ble populært å bruke t-skjorten alene, med Marlon Brando og James Dean som personifiserte dette bekymringsløse og maskuline utseendet. I disse dager er T-skjorter for alle.

Hva med passformen til kvinnestiler?

Mens herre- og unisex-t-skjorter bare har noen få forskjellige passformer, har kvinners stiler et bredt utvalg, med nye stiler som kommer ut hvert år. Verden av damet-skjorter er mye mer kompleks, så vi laget en viktig guide forkvinners størrelse og passform.

De to hovedkategoriene av T-skjortepassform

Når man snakker om forskjellige passform i markedet for blanke T-skjorter, er det første man må vite at forskjellige merker bruker forskjellige begreper, og de stemmer ikke alltid overens – det er derfor vi har et helt salgsteam som er dedikert til å hjelpe kundene våre med å sortere disse tingene hver dag. Men totalt sett kan vi dele dem inn i to brede kategorier: standard og mote.

Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (1)

T-skjorter med standard passform (eller klassisk passform).

Standard passform ble populær på 80- og 90-tallet, med en generisk konstruksjon som har en tendens til å være mer boksy og romslig, uten skreddersøm og avsmalning av motpartene i motepassformen.T-skjorter med standard passformer den tryggere veien å gå hvis du kjøper en bulkbestilling som må fungere for en rekke kroppstyper. Denne stilen kan være et mer tilgivende utseende for tungsinnede mennesker.

T-skjorter med fashion fit (eller slim-fit).

Også omtalt som "tilpasset", dette kuttet konturerer kroppen tettere, med mindre posete og mer formtilpassede linjer rundt skuldre, armer og overkropp. Armene har en tettere passform, og ermelengden er kortere. Vi kjenner dette også som "retail fit", selv om det kan falle mellom standard og mote.

Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (2)

Hvordan skal en t-skjorte passe?

Det første og viktigste for å få riktig passform er å velge riktig størrelse. De fleste menn velger en størrelse for stor (eller større) av komforthensyn. Men når du ser best ut i en T-skjorte, er det mye mer flatterende å bruke den størrelsen som passer best.

Her er et størrelsesdiagram jeg har laget med bilder av kollegaen min, James. Se på forskjellene og vurder hvilke egenskaper du bør se etter for å finne riktig størrelse.

Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (3)

For James ser MEDIUM bra ut, men som du kan se, er det en del klumper under armhulene. LARGE er veien å gå, med tanke på at disse skjortene ikke var vasket ennå. Det bør krympe den akkurat nok til å få inn løsheten rundt midjen og få lengden til å komme opp en tomme eller to. Husk potensiell krymping hvis du går med 100 % bomull, men til og medpolyester kan krympe.

Nedenfor er de seks beste egenskapene til en velsittende T-skjorte, etterfulgt av en infografikk som du kan bruke for fremtidig referanse. Du tror kanskje at dette er en subjektiv vurdering basert på preferanser, men det er et etablert sett med kriterier du bør vurdere når du prøver en tee. Etablert av hvem, spør du? Motefolk! Bare gå med det.

Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (4)

Skulder

Skuldersømmen skal være på linje med enden av skulderbeinet, der den møter toppen av armen. Hvis den faller over kanten, er skjorten sannsynligvis for stor. Hvis sømmen lander i området før skulderkurven starter, er tee for liten.

Ermer

Ermets kant skal falle på midten av biceps og skal klemme armen uten å blusse ut over to tommer. T-skjorter med standard eller klassisk passform har større ermhull som blusser ut. Litt lengre ermer kan fungere for høyere personer.

Lengde

En t-skjorte skal dekke midjen og falle ved hoftene omtrent halvveis ned i gylfen. Denne lengden kan variere noen få centimeter basert på en persons høyde, men den bør aldri gå forbi toppen av innerbenet eller begynne å se ut som en nattkjole.

Halsbånd

Halskanten skal sitte flatt over kragebeinet uten å være for løs eller lett. T-skjorter med standard/klassisk passform har bredere krage enn mote/slim fit. En V-hals kan falle rett under kragebenet. Menn bør unngå "dype" V-halser.

Bryst

Brystområdet skal være mer formtilpasset enn den nedre halvdelen, men det skal ikke være noen strekk eller bunter under armhulen. Det er her den avsmalnende konstruksjonen av fashion-fit t-skjorter gjør en god jobb med å klemme kroppen bedre.

Torso

Overkroppen skal smalne litt inn for å konturere kroppen, i stedet for rett eller bule ut. Skjorter med sidesømme gir dette tilpassede utseendet, mens motstykker med standard/klassisk passform har en mer bokser og posete form rundt overkroppen.

Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (5)

Rørformede T-skjorter vs Side-Seamed

Det er to hovedmåter T-skjorter er konstruert på, som kan bestemme hvordan de passer. T-skjorter ble opprinnelig konstruert med sidesømmer inntil den rørformede teknikken kom og tok over markedet med sin effektivitet, konsistens og lavere produksjonskostnad. Nå vinner sidesømmer tilbake popularitet. Så hvilken er bedre?

Mange vil si at konstruksjon med sidesøm er veien å gå på grunn av dens overlegne passform, andre sier at rørformede t-skjorter er helt fine. Begge typer konstruksjon er allment tilgjengelige. Her er en rask titt på forskjellene mellom dem.

Hva er en rørformet T-skjorte?

De lager rørformede t-skjorter med et stoffrør som blir overkroppen på skjorten, med halsen og armene sydd inn. Denne stilen er billigere enn sidesøm fordi det er mindre sying, og det er lettere å produsere.Avveiningen er en generisk, dårligere passform - fordi menneskekroppen ikke er formet som et rør. Jeg kjenner i hvert fall ingen formet som et rør.

Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (6)

Et annet stort problem i tillegg til passformen er "moment", der plagget begynner å vri seg, spesielt etterpåvask og tørking. Fordi den ikke har sidesømmene for å støtte plaggets struktur, kan den få ethvert tilpasset trykk til å se feilplassert ut og få deg til å gå rundt med et skjevt utseende. Det skjer ikke alltid, men når det skjer, er det ikke det beste utseendet.

En fordel med ingen sømmer (annet enn det billigere prispunktet) erat du kan bruke siden som utskriftsområde siden det ikke er søm. Sidesømmene gjør sidetrykk nesten umulig på grunn av blekkavsetningen som skjer ved sømmen. Heller ikke et godt utseende. Så hvis du leter etter en unik utskriftsplassering på siden av t-skjorten din, er det bare én vei å gå: helt rørformet.

Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (7)

Hva er en T-skjorte med sidesømme?

T-skjorter med sidesømme er akkurat det du skulle tro: de er detkonstruert med sømmer som går nedover ermets underside og nedover skjortens overkropp. De tar lengre tid å produsere enn rørformede skjorter, så prisen er litt høyere. De fleste T-skjorter ble produsert på denne måten inntil teknikken med å bruke rørformede stoffark kom.

Passformen er overlegen rørformet og gir mulighet for en "motepassform", noe som i hovedsak tillater konturert skreddersøm som klemmer kroppen bedre.Sidesømmene gjør det også enklere for skrivere fordi vi kan bruke dem som retningslinjer når vi legger t-skjortene på en gane, noe som fører til mer konsistente utskriftsplasseringer gjennom hele løpeturen. Så det er vinn/vinn. Så mye å vinne.

Hvordan en t-skjorte skal passe: Den ultimate guiden (8)

Sidesømmene kom tilbake med fremveksten av amerikanske klær på 90-tallet da de innovative ogberyktet selskapbanebrytende "fashion fit"-looken. T-skjortene deres var mer skreddersydde og flatterende enn konkurrentene. Snart,American Apparel hadde satt en ny standard innen t-skjortekonstruksjon, med konkurrerende merker som fulgte deres ledelse og mange gikk sidesøm.

Likevel er T-skjorter med sidesømme i mindretallet sammenlignet med rørformet (også kalt sirkulær) konstruksjon, spesielt i den spesialtrykte verden. Vanligvis, når du kjøper din egen bestilling av T-skjorter for å få trykt, se etter ordene "sidesøm" i produktbeskrivelsen.Hvis det ikke sier disse ordene, er sjansen stor for at det er en rørformet konstruksjon. Men ikke alltid.

RushOrderTees anbefaler...

Å velge riktig T-skjorte kan være en skremmende oppgave med så mange merker og stiler å velge mellom, så jeg kommer til å begrense det til tre anbefalinger (bra, bedre, best) i hver av tre kategorier: standard-rørformet, rørformet motepassform og sidesøm. Hvis du fortsatt ikke kan bestemme deg, ring oss, så kan en av våre produkteksperter veilede deg til det riktige valget.

Standard fit rørformede t-skjorter

Flink: Gildan UltraCotton® (G200)
En av våre bestselgende T-skjorter, Gildan G200, er det beste valget for de som ønsker en slitesterk t-skjorte med en flott trykkoverflate og en rimelig pris. Den er 6,1 oz, 100 % bomull, og kommer i forskjellige farger.

Bedre: Fruit of The Loom HD Cotton® (3930)
En annen favoritt, FOTL 3930, er 100 % bomull og litt lettere enn Gildan på 5 oz. Den har noe som kalles "high-density" stoff for eksepsjonell utskriftskvalitet, en rive-away tag, og et utvalg av fargevalg.

Beste: Hanes Beefy-T® (5180)
Hanes Beefy-T er en av standard-t-skjortene i bransjen, og lever opp til navnet sitt med 6,1 oz 100% bomull og høykvalitetskonstruksjon, en rive-away-tag, skulder-til-skulder taping, en flat krage og alle fargene.

Rørformede t-skjorter i moteform

Flink: Gildan Softstyle® (G640)
Mega-selskapet Gildan har lagt sin bransjeerfaring i å lage sin egen "semi-fitted" T-skjorte. Det er 4,5 oz, 100 % ringspunnet bomull for en utmerket utskriftsoverflate, med rullede skuldre og en 3/4" hals.

Bedre: RushOrderTees klassisk t-skjorte
Denne har blitt RushOrderTees-standarden, og kundene elsker dem. Dessuten 4,5 oz ringspunnet bomull for flotte utskrifter og en "moderne" passform med en smal krage, lett sammenrullede skuldre og en rive-away tag.

Beste: American Apparel® Fine Jersey Tee (2001)
Pioneren innen fashion fit-t-skjorter med en rørformet versjon av deres vanvittig populære element. Med en vekt på 4,3 oz er den den letteste av flokken, med kammet, ringspunnet bomull, 30 singler, skulder-til-skulder taping og en satenglapp.

T-skjorter med sidesømme i moteform

Flink: Neste nivå (3600)
En enestående og vellaget skjorte, dette er en av mine favoritter og en av våre interne go-tos. 4,3 oz 100 % kammet ringspunnet bomull, 32 singler, forhåndsvasket, riveløs merkelapp, tonnevis av farger.

Bedre: BELLA+CANVAS® unisex skjorte med korte ermer (3001)
Uten tvil et av de beste selskapene som lager T-skjorter i dag, og denne er toppen av linjen. 4,2 oz 100 % Airlume kammet og ringspunnet bomull, skuldertape, rivemerke og alle fargene.

Beste: Threadfast Apparel Unisex Tri-Blend kortermet T-skjorte (102A)
Kaster en tri-bend inn i blandingen her. Flott passform, supermyk og lett på 4,1 oz med 50 % bomull, 25 % polyester og 25 % rayon, og laget av resirkulert materiale.

Hvis du har noen T-skjorter som ikke passer lenger eller som aldri passer riktig i utgangspunktet, er det på tide åfå noen nye tees! Og ikke kast de gamle, det er mange andreting du kan gjøre med dine gamle klær. Trenger du å lage et design for bestillingen din?Bruk vårt designstudiofor å komme i gang nå!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 21/08/2023

Views: 5429

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.