Hvordan velge øyenskyggefarger – The Urban Life (2023)

Hvordan velge øyenskyggefarger – The Urban Life (1)

Alle de herlige øyenskyggefargene og palettene som er tilgjengelige på markedet, og likevel er de et sjeldent tillegg til sminken vår når vi går ut med venner eller fester i helgene. Når du spør en indisk kvinne hvorfor hun ikke bruker øyenskygge, spenner svarene hennes fra «det er for mye sminke», til «Jeg er ikke sikker på om hudfargen min tåler det.» Men et betydelig antall kvinner vil også fortelle deg at de ikke vet hvordan de skal bruke øyenskygger.

Det er to ting du må lære deg når du skal bruke øyenskygger. En, hvordan du velger øyenskygge farger, og hvordan du bruker øyenskygge. I dette innlegget skal vi snakke i detalj om de mange nyansene (selvfølgelig ordspill!) av Hvordan velge øyenskyggefarger.

Vi dekker:

 • Hvordan velge øyenskyggefarger etter hudfarge
 • En liten note på hudens undertoner
 • Hvordan velge øyenskyggefarger i henhold til leppestiften din
 • Hvordan matche øyenskyggefarger
 • Hvordan velge øyenskyggefarger i henhold til antrekket ditt
 • En enda mindre note på eyelinere

Hvordan velge øyenskyggefarger for din hudfarge

Hvordan velge øyenskyggefarger – The Urban Life (2)

Før vi kommer til hovedemnet for diskusjon, la oss snakke litt om hudundertoner.

En liten merknad om hudundertoner

Enten din hudfarge er lys, medium eller mørk, har den et visst gult, askegrå eller rosa skjær eller fargetone. Denne fargen kalles en undertone. Hvis huden din ser blå eller rosa ut, er undertonen din "kul". På den annen side, hvis det er gule, ferskenfargede eller gyldne nyanser i huden din, er hudundertonen din "varm". Folk som ikke har kjølige eller varme undertoner sies å ha nøytrale undertoner.

Når det gjelder å velge øyenskygger etter hudtoner, kan du gå med paletter som fremhever undertonen din.Varme hudtonerkan velge varme toner i gull, appelsiner og røde, for å fremheve varmen i huden.Kule hudtonerkan gå med blått, grønt og lilla, for å matche de blå, lilla rosa undertonene i huden deres.Nøytralehar det unike privilegiet å eksperimentere med varme så vel som kalde nyanser.

Når det gjelder å velge nakenpaletter, avgjør hudfargen din den beste paletten for deg.

Ønsker å finne ut dinUNDERTONET HUD?Les innlegget vårt for å ta testen.

Hvordan velge øyenskyggefarger for din hudfarge

Nå er dette ikke en kardinalliste, sminke som alt annet relatert til kreativitet og estetikk har ikke satt regler. Hvis du har lyst til å bruke en viss nyanse, la ingen stoppe deg. Når det er sagt, har hver type hudfarge et visst sett med farger som gjør den levende.

Her er noen av disse anbefalingene fra kjendismakeupartister.

Øyenskyggefarger for lys hud

Lyse hudfarger med varme undertoner kan prøve en matt bronse. Kule hudtyper kan ha på seg en utvasket kobber, for å fremheve de rosa fargene.

Øyenskyggefarger for middels hud/hveteaktig hud

Middels eller hveteaktig hud har vanligvis varme undertoner, og bør gi gull, kanel og varme nyanser av rødt, som rust.

Øyenskyggefarger for olivenhud

Personer med olivenskinn har en tendens til å ha en blanding av gylne undertoner, men med en askegrå nyanse som «kjøler» ned varmen. Og likevel er det ikke akkurat en nøytral hudtone. Olivenfarge kan prøve juveltoner i en kul palett, spesielt blågrønn. Den blågrønne fargen bidrar til å fremheve den askeaktige undertonen, uten at den ser utvasket ut.

Øyenskyggefarger for mørk brun hud

Denne fargen har en nøytral undertone, noe som betyr at den verken er varm eller kjølig. Hvis du har mørkebrun hud, ser hver øyenskyggepalett flatterende ut på deg. Gå videre og prøv dem alle!

Øyenskyggefarger for mørk hud

Metallikk og lyse farger ser fantastisk ut på mørk hud, spesielt lilla, blågrønne og midnattsblått. Med kjølige toner, men kvinner med mørk hudfarge må være forsiktige med kvaliteten på pigmentene slik at fargen kommer godt frem. På den varmere siden av fargepaletten anbefaler eksperter rosegull og koraller.

En annen liten merknad om fargede eyeliners

Svart er kanskje en stift, men svart kan bli kjedelig (hvis det ikke allerede er det!). Når sammenkobling av øyenskyggefarger krever at de er litt konservative, kan man gå helt ut når man parer øyenskygger med eyeliner.Liners kan brukes til enten å fremheve en myk øyenskyggefarge. Eller de kan brukes i full kontrast.

For eksempel,

 • Rosa øyenskygge + sølv glitter liners
 • Brun skygge + gyldne liners

Les vår artikkel omFARGE EYELINERfor inspirasjon

Hvordan velge øyenskyggefarger i henhold til leppestiften din

Å pare rougen med leppestiften eller en tonet gloss er enkelt, du holder deg bare til samme farge. Men ting blir vanskelige når det kommer til å pare øyenskygger og leppestifter.Så hvordan går du frem? Nøkkelen er å balansere; balanser varme og kalde farger, balanser en rik eller sterk farge med en subtil.

Her er noen utprøvde lepper og øyne-kombinasjoner å prøve ut:

 • Røde lepper og gylne øyne
 • Koralllepper og champagneøyne
 • Nakne lepper og smaragdgrønne øyne
 • Fiolette lepper og taupe øyne
 • Koralllepper og blå øyne
 • Bordeaux lepper og kobberøyne

Igjen, vi understreker at til syvende og sist handler alt om individuelle valg – hvis du liker det, bruk det.

En annen liten merknad: De perfekte øyenskyggefargene for brune øyne (og svart også!)

Indiske øyenfarger spenner fra de vanlige svarte og brune, til de sjeldnere hassel- og katteøyegrønne. Noen lekre øyenskyggefarger for brune øyne inkluderer kule farger som lilla (tenk ametyst, lavendel og lilla), grønn (blågrønn og jade), mørke blåtoner som kobolt og marine, og metallikk i bronse og kobber.

Hvordan velge øyenskyggefarger til antrekket ditt

For indisk etnisk slitasje

Siden indisk slitasje generelt er rikt på farger og stilig, kan du velge metallikk (gull, kobber, bronse) og tradisjonelle paletter (rosa, naken, subtile røde og myke lilla). Disse fargene understreker rikdommen til antrekket og smykkene dine, og gir ansiktet akkurat passe mengde farger, uten å overdrive det.

For moderne slitasje

Western Siden vestlige antrekk er vanligvis i ensfarget, og til og med konservative trykk som striper, ruter og polkaer, er vanligvis i 2 farger. Dette lar deg eksperimentere med dristige farger på øynene.

Tonaliteter, eller hvor lys eller mørk nyanse du bør bruke, vil avhenge av tiden på dagen. Her er noen kombinasjoner du kan prøve

 • Rose gull og rosa gull for ultrafiolett antrekk
 • Koboltblått og blågrønt for lyseblått antrekk.
 • Mauve og terrakotta for oransje antrekk.

Les innlegget vårt for den komplette veiledningen for sammenkobling av dinØYENSKYGER MED ALLE INDISKE DRAG.

Hvordan pare øyenskyggefarger med hverandre

Utprøvde kombinasjoner kombinerer vanligvis en varm farge med en kul; sammenkoble farger fra samme palett med hverandre. F.eks. pastell med en annen pasta, paring

Her er noen fargekombinasjoner for øyenskygge du kan prøve:

 • Naken og gull
 • Brent kanel og blått
 • Beige og grå
 • Blått og koraller

Hvis du ikke er sikker på hvordan du sammenkobler farger, enØYENSKYGEPALETTvil gjøre jobben for deg. Les innlegget vårt for noen paletter du kan satse på.

Siste ord om hvordan du velger øyenskygger

Når du har lagt til de riktige øyenskyggefargepalettene, kommer vi til den neste avgjørende fasen av å bruke øyesminke:hvordan påføre øyenskygger riktig.Nøkkelen til å bruke øyenskygger er å blande fargene godt. Etter at du har dekket det grunnleggende, kan du eksperimentere med smokey eye, glitter glorier, kuttede bretter og andre øyenskyggestiler.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 06/11/2023

Views: 5523

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.