En guide til bryllupsantrekk for brudgom (2024)

Flott stil er neppe eksklusivt for bruder. Tilbrudgom, kan det være mye moro å finne ut hva du skal ha på deg til et bryllup, med mange stilige alternativer å velge mellom. Først må du bestemme hvakleskodeer, ikke bare for dine gjester, men for deg selv. Deretter trenger du en forståelse av hva som er passende for hver kleskode. Spoiler: Asmokinger ikke nødvendig for hvert arrangement, og det er heller ikke uavgjort. Men formaliteter bør respekteres i de fleste bryllupsscenarier, med mindre du selvfølgelig deltar i super-tilfeldige "I do's."

I følgeEngel Ramos, kreativ leder for herremerket,18. endring, "Bryllupsstil var en gang strålende, spesielt på begynnelsen av 1900-tallet. Men følelsen av formalitet har tatt et dykk fordi mange menn unngår å kle seg ordentlig til et bryllup for enhver pris.» Selv om smaken varierer fra brudgom til brudgom, fortsetter han, "Det var en lang periode hvor brudgommens bryllupsensemble ble overlatt til en avgjørelse i siste liten om hvor de skulleleie en smokingeller hvilken dress [fra] skapet man ville ha på seg. Det har vært målet mitt å endre det i årevis.Jeg vil inspirere herrer til å legge like mye innsats i bryllupsdagen som deres ektefelle gjør."

Dermed for brudgommene som tar fatt på deresbryllup mote reise, og usikker på hvor du skal begynne, vi er her for å hjelpe! Før du hopper ut i et hav av uendelige alternativer, kommer et viktig nøkkelråd fra Stephan Detwiler,Brooks Brothers' VP for menns merchandising. "Du vil aldri være høyere enn bruden hvis du er brudgommen." Han legger til, "[Og] når du er i tvil, bruk en hvit skjorte med spredt krage og en svart eller marineblå dress eller smoking."

Leter du etter flere stiltips og råd? Fremover, fortsett å lese for en detaljert veiledning om hva enhver brudgom bør vite når de kler seg til bryllupet sitt.

Møt eksperten

  • Engel Ramoser kreativ leder for18. endring, et New York City-basert merke med fokus på tidløs og skreddersydd skreddersøm.
  • Stephan Detwiler er visepresident for menns merchandising hosBrooks Brothers, en forhandler av luksusklær.

En guide til formtøy for menn for brudgom, forlovere og bryllupsgjester

Brudgommens antrekk etter kleskode

Hvis du er usikker på hva du skal ha på deg til din egen bryllup, hjelper Ramos og Detwiler med å bryte ned nøkkelutseendet per kleskode. Fra hvitt slips til co*cktail og festlig, vi har dekket deg!

Hvit slips

"Hvit slipser selve symbolet på formalitet," forteller RamosBruder. "Engå hele veien." Detwiler legger til: "Dette er den mest formelle av alle kleskoder. Det handler om å sørge for at det er det beste av det beste når det gjelder detaljene. Det er ofte de små tingene:mansjettknapper, det andre tilbehøret. Kvaliteten betyr virkelig noe. Det er virkelig alt i detaljene."

For hvite slips-saker, bør brudgommene sørge for at bryllupsdagen deres er førsteklasses. Looks med smoking, frakk, hvit pikévest og hvit sløyfe er standard når det kommer til denne spesifikke klesstilen.

Svart slips

Ifølge Detwiler er svart slips fortsatt veldig klassisk, men med mulighet for litt mer moro. "ENmidnattsblå smokingviser for eksempel et nivå av selvtillit og raffinement, sier han. "Det er så mye spill i stoffet også - du kan få inn teksturer og subtile detaljer som får brudgommen til å poppe på en måte som ikke overskygger bruden." Og hvis blått ikke faller i smak, legger Ramos til, "Black tie kleskodekrever en vakkert skreddersydd svart smoking.»

Når det gjelder tilbehør, hvis du ikke er sikker på om du skal velge sløyfe eller slips, anbefaler Detwiler: «Selv om lange slips har blitt akseptable, krever ekte svart slips en skikkelig sløyfe. Vi anbefaler deg enbind deg selv, men ikke vent til bryllupsdagen din med å lære hvordan du knytter en.»

Formell eller svart slips Valgfritt

I følge Ramos er mørkefargede drakter nøkkelen til å mestre en formell ellersvart slips valgfrittkleskode. "Formelt, i forhold til et bryllup, er når en brudgom skal ha på seg en elegant, mørk marinedress hvis han føler at estetikken og stemningen i bryllupet ikke er egnet for svart slips," deler han. «En midnattsmarine ellerkoksgrå dressvil se veldig elegant og elegant ut. Hold skjorten hvit, og bruk et slips som matcher dressen.»

Detwiler snakker også om allsidigheten til denne kleskoden. "Det kan være en virkelig fantastisk dress som kan brukes hele dagen. Den er litt mer kledd enn hverdagsdressen din og lar brudgommen ha mer personlighet i det han har på seg. Du kan kaste inn en ren hvit joggesko – morsomme ting som det kan ta det til neste nivå," deler han. "Ikke vær redd for å tre inn noe som ellers kan virke uformelt. Dette kan være stedet for å gi et nikk til det generelle fargevalget bruden har valgt.For eksempel med hals og enlomme kvadrat."

co*cktail

En av de mest uformelle kleskodealternativene,co*cktail antrekklar brudgommene kle seg slik de føler seg mest komfortable. Detwiler fortellerBruder,brudgommene kan ha mer fleksibilitet og frihet til hva de skal ha på seg.

«Det kan være en poplin-dress i bomull, men det er kanskje ikke en heldress i det hele tatt. Det kan være en fin sportsfrakk. Dette kan være stedet hvor du har på deg en pocket square ogikke et slips," deler eksperten. "Det er litt mer flytende, litt mer uformelt – for en mer snodig type miljø. Du vil være komfortabel for mingling, men likevel se polert ut. Bryt gjerne formen."

Halvformelt eller kleslig uformelt

Som Ramos påpeker,semi-formelteller kledelig antrekk er vanskelig, å merke seg hvor forskjellig det kan tolkes. Hans anbefaling: «Tenk en mer leken måte på skreddersydd antrekk. En vakker sportsjakke i et mønster, sammen med en solid skjorte, med solide bukser og uten slips.»

Detwiler sammenligner semi-formell med co*cktail. "En ikke-tradisjonell dress er en perfekt tilnærming til en semi-formell eller kledelig tilfeldig begivenhet," sier han. «Den perfekte lyse marinedressen, for eksempel, eller en tredelt lindress. Her møter form funksjon når det gjelder sesongfabrikasjoner. Dette er det perfekte stedet å uttrykke deg selv med en lettere fabrikasjon som lin eller madras om våren eller sommeren, og da, for høsten, kan flanell være mer passende."

Festlig

Har du et tema- eller ferietids bryllup? Dette er når festlig vil være din favoritt. "Det er en morsom [kleskode for] å bryte tradisjonelle regler," sier Detwiler. "For enferie bryllup, kan du ha det gøy med tartan. Sett sammen en smokingjakke med ull-tartanbukser og morsomt fottøy, for eksempel.»

Hvis du fortsatt er litt borte, legger Ramos til, "Jeg vil si å tenke morsomt co*cktailantrekk, men med utradisjonelle farger. En vakker fløyelsblazer med bukser og en skjorte uten slips ville vært veldig morsomt og elegant.»

Uformelt

ENtilfeldig bryllupkan være den største årsaken til forvirring når det kommer til brudgommens antrekk, men ifølge Detwiler betyr det ikke slurvete. "Ikke møt opp i en rynket T-skjorte og jeans," råder han. "Du vil ikke være den mest tilfeldig kledde personen der,"

Hans beste anbefalinger: En marineblå blazer, en skjorte uten jern som ikke kommer til å rynke (alltid gjemt i, uten slips), eller chinos i bomull. "Legg til et par flotte båtsko, eller til og med joggesko, avhengig av innstillingen. Det er uformelt med polering hele veien, legger han til.

For Ramos skal standarden alltid være elegant, selv i en uformell setting. «Å ha på seg vakre kashmirstrikkeplagg, enten det er en polo eller turtleneck med et par velsittende denimjeans, fungerer perfekt,» sier han. Legg merke til: "Mist joggebuksen."

Tropisk eller reisemål

For tropiske bryllup eller destinasjonsvigsler avhenger alt av innstillingen. I følge Detwiler, "For entropisk strandbryllup i varmt værmiljø, bland form og funksjon med stoffer med passende vekt," deler han. "For meg er det alltid en langermet skjorte med en virkelig polert shorts, for eksempel shorts i bomull og lin. Flip-flops, båtsko eller en fin kjøre-loafer er passende fottøy. Og alltid ha en reserveplan."

«Her vil du ha det gøy med vakre tropiske farger, enten det er til blazer, bukse eller dress. Hvite middagsjakker til entropisk brylluper veldig elegante," råder Ramos. "Det fine med destinasjoner er å lage et moodboard rundt stedet og hotellet og lage antrekk rundt det."

Brudgommens antrekk etter sesong

Vil du planlegge bryllupsantrekket etter sesong? Fortsett å lese for å se hva ekspertene foreslår.

Vår

Formell antrekk kan høres tett ut i varmt vær, men Detwiler sier: "Det handler om sesongens stoffer."Svart slips antrekker et flott alternativ i mer pustende materialer eller co*cktailantrekk for mindre formelle arrangementer. "Som brudgom ville en vakker marineblå dress eller lysegrå dress se fantastisk ut," sier Ramos.

Farge er en annen nøkkelkomponent. "Ha alltid et sinn til hva sombruden har på seg, sier Detwiler. "Lysere farger fungerer bra [for våren], men en svart eller marineblå smoking er sesongløs og alltid passende. Når du er i tvil, gå svart eller marine. Tilbehør med en lommefirkant. Ha et morsomt lommetørkle klart. Tips: Ha en reserveskjorte for hånden, slik at du alltid ser best ut.»

Sommer

Som våren er sommeren en tid for å bruke lysere farger i pustende stoffer, men svart oghvitt slipser fortsatt et alternativ. "Hvis du går for formelt svart slips, er dette den perfekte sesongen for å bruke en elfenbensfarget middagsjakke - det er personlig mitt favoritt sommerbryllup," sier Ramos. "Derimot,co*cktail antrekker også et godt valg."

For destinasjons- eller strandbryllup, foreslår Detwiler også at "varmt værstoffer som lin gir litt mer tekstur og komfort."

Falle

Ifølge Detwiler handler høstens bryllupsantrekk om rikere stoffer, som flanelldresser eller en pen dress i børstet bomull. "For et nivå av stil er en finvalet cordfløyeldress alltid en flott polert ogunik måte å kle seg på", deler han. "Og ikke glem en polert kåpe, som en klassisk polo. Sørg for at frakken er lengre enn dressjakken din. Tilbehør med et fint kasjmirskjerf.»

Vinter

Ramos sier:Vintergir en slik stemning av mer formalitet», noe som tyder på at antrekk med hvitt eller svart slips er veien å gå. Hvorfor? Den kjøligere temperaturen gir mulighet for mer lagdeling og muligheten til å bruke tykkere stoffer, noe formelle dresser og smoking gir.

Den ultimate guiden til brudgommens mote

Hva brudgom bør unngå å ha på seg

Selv om stil handler om personlig tolkning, og bryllupet ditt er en tid for å være ditt mest autentiske jeg, er det noen få motetips du bør huske på når du kler deg til bryllupet. "En brudgom bør aldri, aldri bruke jeans eller en t-skjorte," sier Detwiler. "Og ingenting revet eller revet - du vil se best ut." På samme måte bør alt som ser ut som det har vært gjennom vaskeriet hundre ganger også være forbudt.

Uansett hva du velger, sier Brooks Brothers VP, "Få det skreddersydd, og sørg for at den passer. Det er ingenting verre enn en dårlig passform. Bruden bruker så mye krefter og energi på det hun har på seg. Du bør legge ned en tilsvarende innsats for å sørge for at du ser best ut også.»

Et siste tips fra Ramos: «Målet er å gifte seg en gang, så gjør det skikkelig. Planlegg på forhånd og tenk over det." Til slu*tt, sørg for å ha det gøy! Det er ikke hver dag du får si "jeg gjør det" til den du elsker!

En guide til bryllupsantrekk for brudgom (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 5615

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.